Lufthansa-fly i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Frankfurt Airport)

Lufthansa vil nedlægge op til 22.000 fuldtidsstillinger

Flyselskabet Lufthansa kan blive nødt til at skille sig af med langt flere medarbejdere, end selskabet sagde for få uger siden.

Det tyske flyselskab Lufthansa risikerer at skulle afskedige langt flere medarbejdere, end selskabet rapporterede for halvanden måned siden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand for Lufthansa siger efter et møde med fagforeningerne Cockpit, UFO og Verdi, at Lufthansa har et anslået overskud på 22.000 fuldtidsstillinger, hvilket svarer til cirka 26.000 ansatte i flyselskabet.

Det tyder på, at selskabet vil nedlægge langt flere stillinger end de over 10.000 stillinger, som Lufthansa i slutningen af april sagde, at man ville være nødt til at nedlægge. Det tyske flyselskab har i alt omkring 138.000 ansatte.

Omfattende omstrukturering
Lufthansa forpligtede sig i sidste uge til en omfattende omstrukturering, som indebærer alt fra tusindvis af afskedigelser til frasalg, for at blive i stand til at tilbagebetale lånene fra en statslig hjælpepakke og klare sig igennem en periode med store tab som følge af coronapandemien.

Lufthansa forsøger at nå til enighed med fagforeningerne om en ordning om deltidsarbejde og andre tiltag for at reducere personaleomkostningerne. De aftaler skal helst på plads, inden selskabet afholder en ekstraordinær generalforsamling den 25. juni, hvor aktionærerne stemmer om redningsplanen.

I sidste uge annoncerede Lufthansa et tab i årets første kvartal på 2,1 milliarder euro (næsten 16 milliarder kroner), hvilket er langt større end normalt.

Flyselskabet har fået tilbudt en redningspakke fra den tyske regering til en værdi af 67 milliarder kroner, men denne er endnu ikke godkendt af hverken EU-Kommissionen eller Lufthansas bestyrelse.

Piloter tilbyder stor lønnedgang
Kabinemedarbejdernes fagforening UFO kræver, at Lufthansa forpligter sig til at undgå tvungne afskedigelser, og siger samtidig, at man arbejder hårdt på at nå frem til en aftale med selskabet.

En af fagforeningerne for piloter har tilbudt en lønnedgang på op til 45 procent, hvilket kan give Lufthansa en samlet besparelse på cirka 350 millioner euro (2,6 milliarder kroner), men til gengæld ønsker fagforeningen, at selskabet forsøger at sikre så mange job som muligt.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa sætter fart på genopretningen

Lufthansa tvinges til at give plads til konkurrenter

Lufthansa afviser hjælpepakke til 67 milliarder kroner