Terminal 3 i Wiens internationale lufthavn. Foto: Austrian Airlines

Flyselskab: Lad alle raske rejse

Austrian Airlines opfordrer til at lade alle raske mennesker rejse, hvilket kan sikres ved et internationalt COVID-19-testprogram til erstatning for generelle landings- og indrejseforbud.

Varierende rejserestriktioner blandt de forskellige EU-lande gør det vanskeligt for flypassagerer at rejse frit, ligesom flyselskaberne har svært ved at planlægge trafikprogrammerne.

Sådan har det i noget tid lydt fra luftfartsbranchen, der savner fælles rejsebestemmelser for at få flytrafikken tilbage på sporet. Helt konkret opfordrer Austrian Airlines nu til, at der internationalt set gennemføres omfattende COVID-19-tests på alle passagerer fra lande med høj smitterisiko for at lindre coronasituationen.

”Friheden til at rejse er en vigtig hjørnesten i vores moderne samfund, som ikke bør begrænses på lang sigt. Den, der er sund og ikke smittet, skal også have lov til at rejse,” siger koncernchef Alexis von Hoensbroech i en pressemeddelelse.

Luftfart har unik mulighed
Den fortsatte coronapandemi og den stigende usikkerhed blandt flypassagerer fordrer, at der indføres en langt større sundhedskontrol, lyder det.

”Vi går ind for en international løsning. Intet andet transportmiddel giver en lige så god mulighed for sundhedskontrol som luftfartssektoren. Denne mulighed er nøjagtig, hvad vi skal udnytte for at gøre det lettere at rejse i tider med coronavirus uden at gå på kompromis med sundhedsbeskyttelsen,” siger Alexis von Hoensbroech.

”Denne tilgang er også i passagerernes interesse, fordi endnu et skridt mod at sikre rejsefriheden også er næste skridt mod at vende tilbage til normal, ”tilføjer han.

Eksperter fra Austrian Airlines opfordrer offentlige myndigheder og regeringer til at samarbejde med flyselskaberne. Dette med henblik på at indføre sikre, praktiske og omkostningseffektive metoder til test – og for at koordinere det på internationalt plan.

Testprogram mellem EU og USA
Lufthansa-koncernchef Carsten Spohr og en række andre luftfartsdirektører fra Europa og USA sendte forleden et brev til den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, og Ylva Johansson, der er EU-kommissær for indenrigsanliggender. De opfordrede til at oprette et særligt testprogram på tværs af EU og USA, der skal gøre flyselskaberne i stand til at gennemføre et større antal transatlantiske flyvninger.

Testprogrammet skal erstatte indrejseforbud og regler om karantæne. Koncernchef Alexis von Hoensbroech fra Austrian Airlines støtter forslaget, da gode flyforbindelser mellem Nordamerika og Europa er vigtigt for blandt andet økonomien på tværs af de to kontinenter.

 

Relaterede artikler:

Statsstøtte til Austrian kan blive med klimamål

IATA: Flypassagerer bekymrede for coronasmitte

Vil have gang i transatlantisk flytrafik igen