Rullevej i Frankfurt Lufthavn (Foto: Andreas Meinhardt | Fraport AG)

Frankfurt havde 52 procent flere passagerer end Heathrow

I løbet af juli håndterede Frankfurt Lufthavn over 1,3 millioner passagerer. Lufthavnen havde dermed over 50 procent flere rejsende end London Heathrow, der normalt er Europas største.

De europæiske storlufthavne gennemgår en svært udfordrende tid med langt færre passagerer end normalt som følge af coronakrisen.

Tidligere på ugen rapporterede London Heathrow Airport, at lufthavnen i juli håndterede 866.655 passagerer. Nu melder endnu en storlufthavn, at passagertallet har været lavt i denne sædvanligvis populære sommermåned – om end en del højere end i den britiske hovedstadslufthavn, der normalt er største europæiske lufthavn målt på antal passagerer.

Frankfurt Lufthavn oplyser således, at 1.318.502 passagerer i løbet af juli rejste gennem terminalerne, og det var 80,9 procent færre end i samme måned sidste år. Dermed havde den tyske storlufthavn hele 52 procent flere passagerer end London Heathrow, der havde en katastrofal juli. Frankfurt var før coronakrisen den fjerdestørste lufthavn i Europa.

Færre restriktioner hjælper på passagertal
Det samlede antal passagerer i Frankfurt Lufthavn i det første halvår i 2020 var nede med 66,7 procent i forhold til samme periode året før. Rejserestriktioner og lav efterspørgsel på rejser forårsaget af coronapandemien er de altoverskyggende årsager.

Efter at have tabt 90,9 procent af passagererne i juni fik Frankfurt Lufthavn altså hentet lidt i juli. Dette på grund af stigende efterspørgsel på rejser i feriesæsonen, ligesom den tyske regerings løft af flere rejserestriktioner til EU-lande hjalp på passagertallene. Tallene for Frankfurts interkontinentale trafik er dog stadig på et meget lavt niveau, rapporterer lufthavnen.

Antallet af operationer i Frankfurt Lufthavn var i juli på 15.372, og det var 67,4 procent færre end i juli 2019.

Europa taber tæt på en milliard flypassagerer
Europas lufthavne oplever generelt set kun lille fremgang i antallet af passagerer, der vender tilbage til terminalerne. En opgørelse fra ACI Europe (Airports Council International Europe), der er den europæiske brancheforening for lufthavne, viser, at lufthavnene mistede hele 969 millioner passagerer i de første syv måneder i 2020.

Før coronakrisen for alvor gjorde sit indtog i den europæiske luftfartsbranche, vurderede ACI Europe, at lufthavnene ville tabe i alt 187 millioner passagerer i hele 2020. Denne forudsigelse rammer således langt fra virkeligheden.

Passagertallet i over 400 europæiske lufthavne faldt med 64,2 procent i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år. Og alene i andet kvartal i 2020 tabte lufthavnene 96,4 procent.

 

Relaterede artikler:

Ny katastrofemåned for Heathrow Airport

Europæiske lufthavne taber næsten en milliard passagerer

Frankfurt Lufthavn iværksætter akut spareplan