Som en forsøgsordning er der atter gratis kaffe og te i Economy på Lufthansas europæiske ruter. (Arkivfoto: Joakim J. Hvistendahl)

Lufthansa tester genindførelse af gratis drikkevarer

Det bliver atter muligt at få en gratis kop kaffe eller te i economy class på Lufthansas europæiske ruter. Flyselskabet ønsker ikke at spare på servicen til gæsterne, lyder det fra direktøren.

Siden sommeren 2021 har det ikke været muligt hos Lufthansa at få serveret en gratis kop kaffe eller te på selskabets europæiske flyvninger i economy class.

Her har passagererne i stedet fået tilbudt at købe en kop kaffe til 3,50 euro, hvilket svarer til omkring 25 kroner, mens en flaske vand og et stykke chokolade har været gratis på flyvninger af over 50 minutters varighed.

Det overvejer det tyske flyselskab imidlertid at ændre på i fremtiden. For selvom Lufthansa i øjeblikket gennemfører forskellige tiltag til at optimere produktet og reducere omkostningerne, så har man valgt at fokusere på at styrke den kunderettede del.

Det fortæller Jens Ritter, administrerende direktør for Lufthansa Airlines til det tysksprogede luftfartsmedie AeroTelegraph

Forbedrer løbende servicetilbud
Jens Ritter  forklarer til mediet, at man ikke vil spare på servicen til flyselskabets gæster og heller ikke på områderne, der omhandler digitalisering, lounger og catering, og frem for alt ikke i ansættelse, af driftsmedarbejdere.

“Vi forbedrer også løbende vores servicetilbud på vores korte og mellemlange ruter og udstyrer dele af vores flåde med nye kabineelementer såsom større bagagerum og strømstik. Vi laver også et testprogram, for eksempel ved at give te og kaffe gratis ud igen,” bekræfter Lufthansa-direktøren.

Da Lufthansa ændrede servicekonceptet i 2021 blev den gratis snack også fjernet fra produktprogrammet og i stedet lagt over i menukortet, hvor den blev tilgængeligt mod betaling. Den har Lufthansa tilsyneladende ingen planer om at genindføre, fremgår det af Onboard Delights-menukortet for den kommende sommer.

Her skal der stadig betales 3,70 euro for en pose chips eller 5,50 for en pose nødder, og i øvrigt er kaffen stadig et betalingsprodukt i det gældende menukort.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa vil gøre servicen ombord mere bæredygtig

Lufthansa fjerner frie drikkevarer på langruter

Nyt servicekoncept på Lufthansas europæiske økonomiklasse