Det nye Lufthansa-produkt på økonomiklasse. Foto: Lufthansa

Lufthansa tester ”sovesofa” på økonomiklasse

Hvis du skal flyve med Lufthansa fra Frankfurt til São Paulo, har du nu mulighed for at købe en hel række sæder på økonomiklasse og omdanne dem til en sovesofa.

Enhver, der har været så heldig at have tre eller fire sæder helt for sig selv i en økonomiklassekabine på en langdistanceflyvning, ved, hvilken forskel det kan betyde for rejseoplevelsen.

At have mulighed for at ligge ned frem for at sidde op i et flysæde 10-12 timer gør rejsen noget mere behagelig – også selv om det ikke er specielt komfortabelt at ligge på langs på tre-fire almindelige flysæder.

Nu har flyselskabet Lufthansa taget initiativ til at teste et produkt, hvor kunderne tilbydes en ”sovesofa” på økonomiklasse – i form af en række standardsæder, hvor der reddes op med underlagen, tæppe og pude, så man kan ligge ned og sove. Det skriver det tyske luftfartsmedie Aerotelegraph.

Sleeper’s Row
Lufthansa spurgte allerede i sommeren 2019 i en onlineundersøgelse, om kunderne kunne være interesserede i produktet, som ifølge det tyske flyselskab kan være ”ideelt til par og rejsende med børn”.

Det er uvist, hvordan kunderne tog imod tilbuddet, men nu har Lufthansa valgt at teste produktet på ruten fra Frankfurt til São Paulo i Brasilien, hvor selskabet flyver med Boeing 747-8.

Lufthansa kalder tilbuddet for ”Sleeper’s Row”, og det inkluderer reservation af tre eller fire sæder på række og et business class-sæt bestående af puder, underlagen og tæpper. Hertil komme prioriteret boarding sammen med passagerer på business class.

Skal tilkøbes i lufthavnen
Man kan ikke bestille produktet på forhånd, men tilkøbe det ved check-in eller boarding i lufthavnen i Frankfurt, hvis der er ledige sæder til det på økonomiklasse. Det vil der formentlig ofte være for tiden som følge af coronapandemien, og det er givetvis en del af forklaringen på, at Lufthansa har valgt at teste produktet netop nu. Testen begyndte 18. november og fortsætter indtil midten af december.

En række andre flyselskaber har allerede introduceret lignende koncepter. Air New Zealand var en pioner på området, da man allerede 2010 begyndte at tilbyde ”senge” på økonomiklasse med produktnavnet ”Skycouch”.

Det tyske flyselskab Condor arbejdede sidste år på et lignende tilbud, efter at søsterselskabet Thomas Cook Airlines allerede havde introduceret det. Da Thomas Cook-koncernen gik konkurs, kom der dog fokus på andre ting i Condor. En talsmand for flyselskabet siger dog, at man fortsat betragter ideen som god.

 

Relaterede artikler:

Nyt servicekoncept på Lufthansas europæiske økonomiklasse

Køjer på Economy Class hos nyt flyselskab

Senge på økonomiklasse hos Air New Zealand