Lufthavnsdirektør forlader Aarhus

Ole Paaske fratræder sin stilling som direktør for Aarhus Lufthavn efter 15 år.

Aarhus Lufthavns direktør, Ole Paaske, fratræder sin stilling. Det oplyser lufthavnens bestyrelsesformand Ango Winther.

Bestyrelsen i Aarhus Lufthavn har besluttet at påbegynde en ny proces for den fremtidige udvikling af lufthavnen. Til det arbejde har lufthavnen fået hjælp af et eksternt konsulentfirma.

Det vari forbindelsen medfremlæggelsen af konsulentfirmaets arbejde i dag, at bestyrelsen besluttede, atdet var en naturlig anledning til at Ole Paaske viger pladsen for nye kræfter.

”Jeg er enig i, at det med afsæt i den netop udarbejdede analyse af Aarhus Lufthavn og det forestående strategiarbejde kan være hensigtsmæssigt, at finde en ny direktør der kan være med til, at føre disse planer ud i livet. Jeg har været glad for jobbet med alle dets udfordringer, men som sagt finder jeg tidspunktet naturligt,” siger Ole Paaske, der har været direktør for lufthavnen siden 1998.

Den daglige ledelse af Aarhus Lufthavn A/S vil indtil den nye direktørs tiltrædelse blive varetaget af en midlertidig ledelse i tæt samarbejde med lufthavnens bestyrelse.

Frisk kapital
Lufthavnens fremtidige strategi, som skal eksekveres af en ny direktør, indebærer blandt andet en række investeringer i opgradering af terminalbygningen, forbedrede faciliteter i parkeringsområdet og forbedrede garageforhold til lufthavnens materiel.

Lufthavnen blev hårdt ramt af Cimber Sterlings konkurs i maj sidste år med efterfølgende meget stor nedgang i passagertallet på indenrigsruten til København. Det var derfor nødvendigt for de fem ejerkommuner at gå ind med frisk kapital til lufthavnen.

I dag flyver Sun-air, Ryanair og SAS fast på lufthavnen. Mange af SAS-flyvningerne til og fra København opereres dog af selskaber som Cimber A/S og Blue1.

Ole Paaske har tidligere arbejdet så forskellige steder som Tjæreborg og Japan Airlines samt som en turistchef i Randers.