Lufthavnsdirektør tror ikke på Ryanair

Da Ryanair for nylig annoncerede sit indtog i Københavns Lufthavn, rettede Aalborg Lufthavn en ny henvendelse til det irske lavprisflyselskab. Men lufthavnsdirektør Søren Svendsen tror ikke på en aftale.

Overraskelsen var stor i den danske luftfartsbranche, da Ryanair i slutningen af oktober måned indkaldte til pressemøde på Hilton-hotellet ved Københavns Lufthavn.

Her kunne det irske lavprisflyselskab annoncere en ny base i den danske hovedstadslufthavn. Samtidig kom det frem, at Ryanair tilsyneladende havde accepteret de vilkår, som lufthavnen tilbyder alle andre flyselskaber.

Det gav for en stund håb hos lufthavnsdirektør Søren Svendsen i Aalborg Lufthavn, idet Ryanair tidligere havde bejlet til den nordjyske lufthavn, men hver gang havde fået at vide, at man ikke kunne give selskabet bedre betingelser end andre operatører.

Søren Svendsen rettede en ny henvendelse til Ryanair, men har efter flere drøftelser måttet indse, at det nok ikke bliver i denne omgang, at Europas største lavprisflyselskab kommer til Aalborg.

“Der er da ingen tvivl om, at de ser et stort business-potentiale i at komme til Aalborg. Men vi er blevet præsenteret for et Ryanair, der er interesserede i os, men ikke i at betale det samme som andre luftfartsselskaber,“ siger Søren Svendsen til Nordjyske.

Tror ikke på det
Ifølge lufthavnsdirektøren har der været en dialog igennem den seneste måneds tid.

“Vi fører de her forhandlinger til ende, og vi snakker stadigvæk for at se, om vi kan få dem til at operere på normale vilkår. Det skal da prøves, også for at behandle dem ordenligt, når de nu viser interesse for os. Men jeg tror ikke på det,“ siger Søren Svendsen.

I dag flyver Ryanair til lufthavnene i Billund og Aarhus, og fra slutningen af marts næste år kommer Københavns Lufthavn også på rutekortet.

I mellemtiden kan Aalborg Lufthavn glæde sig over, at have Norwegian som kunde i lufthavnen. Norwegian er Europas tredjestørste lavprisflyselskab, og ruten fra København til Aalborg er den største Norwegian-rute på det danske marked. Herudover flyver Norwegian til Málaga, Alicante og Palma de Mallorca fra den nordjyske lufthavn.

Selvom det ikke er lykkedes Aalborg Lufthavn at få Ryanair til at melde sig som kunde på normale vilkår, kan lufthavnen bryste sig af at have en lavpriskunde, som ikke har fundet vej til Billund. Der er tale om spanske Vueling, der er Europas fjerdestørste lavprisflyselskab. I sommerhalvåret flyver selskabet to gange ugentligt fra Barcelona til Aalborg.