Lukker dansk indenrigsrute i 68 dage

For anden gang under coronapandemien bliver Alsie Express tvunget til at lukke indenrigsruten mellem Sønderborg og København på grund af svigtende efterspørgsel.

Fra mandag den 18. januar må Danfoss og andre virksomheder i det sønderjyske område finde andre transportmuligheder til København end indenrigsflyene fra Alsie Express.

Det er konsekvensen af det alsiske flyselskabs beslutning om at indstille ruten fra Sønderborg til København i 68 dage frem til søndag den 28. marts, hvor de matsorte fly atter skal på vingerne.

“Danskerne følger pligtopfyldende anvisningerne fra regeringen om ikke at mødes unødvendigt. Det betyder, at der ikke er passagergrundlag til at opretholde ruteflyvningen fra Sønderborg. Derfor er vi nødsaget til, fra tirsdag den 19. januar til søndag d. 28. marts, midlertidigt at indstille ruteflyvningen til København,” bekræfter administrerende direktør Dennis Rybasch i en pressemeddelelse.

En overvågning af billetsalget gennem de seneste dage har således overbevist direktøren om, at der ikke er grundlag for at holde ruten i gang under den nuværende nedlukning.

Følger situationen nøje
Alsie Express oplyser, at alle passagerer der har købt billet til den kommende periode, hvor flyvningen indstilles, gratis kan ombooke deres billet, eller få denne refunderet.

”Vi er kede af at skulle skuffe de passagerer, der loyalt har benyttet os i denne svære periode, men i betragtning af den alvorlige opbremsning af rejseaktiviteten, som pandemien har udløst, må vi desværre nu tage konsekvensen heraf, Selv hvis landet skulle åbne op igen efter den 7. februar, vurderer vi, at der vil gå et stykke tid, før efterspørgslen er tilbage. Derfor har vi udskudt opstarten til påske. Vi følger naturligvis situationen nøje og glæder os til at komme i gang igen,” lyder det fra Dennis Rybasch.

Når ruten kommer i gang igen, vil der efter påske være to daglige rotationer på hverdage samt en daglig rotation på søndage og helligdage.

Det er ikke første gang under COVID-19-pandemien, at Alsie Express indstiller flyvningerne. Det skete også under forårets nedlukning i 2020, hvor indenrigsruten til København var indstillet i fem måneder fra den 16. marts til den 16. august.

 

Relaterede artikler:

”Vi er tæppebombet mange år tilbage”

Endnu en indenrigsrute først i gang til august

“Jeg er nervøs for tiden efter corona”