Lufthansa A380 parkeret i Frankfurt Airport. (Foto: Lufthansa | PR)

Lukker Germanwings og reducerer med 42 fly

Lufthansas bestyrelse har besluttet af afvikle Germanwings, mens i alt 42 fly permanent skal ud af flåden hos de tyske selskaber. De øvrige koncernselskaber skal også reducere.

Lufthansas koncernchef Carsten Spohr sagde allerede tilbage i midten af marts, at Lufthansa-koncernen ville blive et mindre selskab efter coronakrisen.

Nu viser han, at der også er realiteter bag ordene. Det er således besluttet foreløbigt at fjerne i alt 42 fly fra koncernens tyske flyselskaber. Hos Lufthansa vinker man fravel til seks Airbus A380, syv Airbus A340-600 og fem Boeing 747-400. Herudover vil yderligere 11 Airbus A320 lide samme skæbne. Lufthansa CityLine skal af med tre Airbus A340, mens Eurowings skal reducere flåden med 10 Airbus A320.

“Bestyrelsen i Deutsche Lufthansa AG forventer ikke, at luftfartsindustrien hurtigt vender tilbage til niveauet før coronakrisen. Ifølge vores vurderinger, så vil det tage måneder indtil de globale rejserestriktioner er fuldstændig fjernet og år indtil den globale efterspørgsel for flyrejser vender tilbage til niveauet før krisen,” hedder det i en meddelelse fra Lufthansa.

Germanwings ophører
Et andet led i det Lufthansa kalder “den første omstruktureringspakke” er lukningen af produktionsselskabet Germanwings. Det træk var allerede ventet, da Lufthansa ikke havde taget initiativ til at etablere den såkaldte Kurzarbeit-ordning for selskabets ansatte, og i stedet er der nu åbnet drøftelser med fagforeningerne om, hvordan det hele effektueres.

Formelt vil Lufthansa sammenlægge operationerne i Germanwings og Eurowings, hvor sidstnævnte skal reducere med 10 fly. Hvad der skal ske med de 15 Airbus A319-fly, som Germanwings opererer er endnu uklart.

Også flådereduktioner i andre koncernselskaber
Det bliver ikke alene de tyske Lufthansa-selskaber, der skal holde for i den første omstruktureringspakke. Austrian Airlines og Brussels Airlines kommer også til at fortsætte med de omstruktureringer, der er igangsat, og det handler også om reduktioner i flåden.

Det samme vil være gældende for SWISS, der vil tilpasse flåden ved at udsætte levering af nye fly samt overveje, om det vil være muligt at udfase ældre fly tidligere end planlagt.

Endelig meddeler Lufthansa, at selskabet har annulleret næste alle wetlease-aftaler med andre flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

27.000 Lufthansa-ansatte skal på korttidsarbejde

Lufthansa: Vi bliver mindre efter coronakrisen

Lufthansa-selskaber skærer 25 procent i Europa