Motor på Boeing 767-300F fra Maersk Air Cargo. (Foto: A.P. Møller - Mærsk | PR)

Maersk Air Cargo med to nye ruter fra USA til Kina

Maersk Air Cargo udvider rutenetværket med to nye amerikanske ruter, og det nyetablerede fragtflyselskab flyver nu egne operationer til destinationer i USA, Kina, Sydkorea og Danmark.

A.P. Møller – Mærsk fortsætter opbygningen af globale end-to-end logistikløsninger med etableringen af to nye luftfragtruter fra USA til Kina. Begge ruter starter op med to ugentlige afgange, og fra maj flyves der tre gange om ugen.

Den første rute går fra Greenville-Spartanburg International Airport i det sydlige USA til Shenyang Taoxian International Airport i det nordøstlige Kina. Shenyang er kendt for sin bilindustri, hvor eksempelvis BMW, General Motors, Mitsubishi og Toyota har produktionsfaciliteter.

Den anden rute har udgangspunkt i Chicago Rockford International Airport og har kinesiske Hangzhou Xiaoshan International Airport som destination. 

Netop Hangzhou er interessant set med danske øjne, da Maersk Air Cargo den 20. marts indviede en luftfragtrute mellem Billund og Hangzhou, hvorfor det er tydeligt, at APMM-flyselskabet er i gang med at opbygge et globalt rutenetværk, der på sigt kan blive sammenhængende. I dag er der ruter til og fra USA, Kina, Sydkorea og Danmark.

Styrker kapacitet mellem Nordamerika og Asien
Med de to nye ruter får A.P. Møller – Mærsks logistikkunder adgang til lufttransport mellem verdens to største markeder, og her vil Maersk Air Cargo kunne bidrage med løsninger til fragt, hvor der indgår en væsentlig tidsfaktor.

Det uddyber Michel Pozas Lucic, der er chef for luftfragtløsninger i A.P. Møller – Mærsk:

“Med introduktionen af ​​disse nye ruter forbinder vi Nordamerika og Asien/Stillehavsområdet yderligere via ruteflyvninger og kontrolleret kapacitet for vores kunder. Hos Mærsk ønsker vi at sikre, at vores kunder har synlighed, pålidelighed og modstandsdygtighed i deres forsyningskæder Luftfragt er fortsat et vigtigt aktiv i vores kunders end-to-end logistikbehov.”

Allerede sidste efterår etablerede Maersk Air Cargo selskabets første fragtrute fra Greenville-Spartanburg i South Carolina til Seoul-Incheon i Sydkorea, og de amerikanske operationer foretages med tre helt nye Boeing 767-300F, der er opereret af Miami-selskabet Amerijet International.

 

Relaterede artikler:

Det første Maersk Air Cargo-fly er lettet fra Billund

Maersk Air Cargo løfter amerikansk flyselskab

Første Maersk Air Cargo-rute mellem Asien og USA