Magtens mænd i europæisk luftfart

En lille eksklusiv elite blandt luftfartens topchefer samles to gange årligt for at drøfte branchens situation og udfordringer. SAS-koncernchefen Mats Jansson er med i den 12-mand store gruppe, hvor danske Vagn Sørensen for seks år siden var formand.

Topcheferne fra en række af de 36 luftfartsselskaber, der er medlem af The Assocation of European Airlines (AEA) mødes to gange om året for at drøfte situationen i branchen og de muligheder og udfordringer, som bør behandles af organisationen.

AEA Presidents´ Committee har i alt 12 medlemmer, hvor topchefen Willie Walsh fra British Airways sidder for bordenden. Det er her den samlede magtelite i europæisk luftfart træffer beslutninger, der i sidste ende kan påvirke fritids- og forretningsrejsende over hele Europa.

De 12 luftfartstopchefer er følgende:

Formand: William Walsh, British Airways

Bernard Gustin, Brussels airlines
Peter Hartman, KLM
Mats Jansson, SAS
Peter Malanik, Austrian
Wolfgang Mayrhuber, Lufthansa
Ivan Misetic, Croatia Airlines
Fernando Pinto, TAP Portugal
Steve Ridgway, Virgin Atlantic Airways
Rocco Sabelli, Alitalia
Jean-Cyril Spinetta, Air France
Antonio Vazquez, Iberia

Danske Vagn Sørensen var i 2004 formand for AEA Presidents´ Committee. Det skete i perioden som CEO hos Austrian Airlines. Tidligere har Vagn Sørensen også været vicekoncernchef hos SAS.

AEA-sekretariatet, der ledes af generalsekretæren Ulrich Schulte-Strathaus, ligger i Bruxelles og har en stab på 24 medarbejdere. Hver medarbejder har deres eget ekspertiseområde, men alle stræber efter at bevare et panoramisk syn på industrien, fortæller AEA.

Foto: Koncernchef Mats Jansson fra SAS er medlem af AEA Presidents´ Committee.