KLM Boeing 747-400

Massive bagageproblemer for KLM-kunder

Tusinder af kufferter er strandet i Amsterdam Schiphol-lufthavnen efter strejker i weekenden blandt KLM-personale.

Det hollandske flyselskab KLM’s Facebook-side er ved at svømme over af kommentarer fra passagerer, der har mistet deres bagage. Utilfredse KLM-ansatte i Amsterdam Schiphol-lufthavnen nedlagde nemlig arbejdet flere gange i weekenden, hvilket resulterede i at tusindvis af kufferter ikke kom frem til deres slutdestination efter at de skulle have skiftet fly i Amsterdam sammen med deres ejermænd og -damer.

I en meddelelse søndag aften forbereder KLM sine passagerer på, at problemerne med den manglende bagage vil fortsætte nogle dage endnu. Medarbejderen var søndag aften gået i arbejde igen. Men der går nogle dage inden de mange strandede kufferter kommer fra Amsterdam og frem til deres ejermænd over hele verden.

Desuden er det ikke usandsynligt, at de utilfredse KLM-medarbejdere vil nedlægge arbejdet igen mandag og senere på ugen.

Uddelt løbesedler
Det er medlemmer af fagforeningen FNV, der strejker i protest mod et endeligt forslag til en ny overenskomstaftale, som KLM-ledelsen har lagt på bordet. FNV ønskede at åbne forhandlingerne om aftalen op igen og kom op med nye krav, som ikke havde været på forhandlingsbordet før.

KLM kiggede på FNV’s ønsker, men valgte i sidste uge blankt at afvise dem og afvise nye forhandlinger. Derfor har medarbejderne lavet flere punktstrejker henover weekenden. De har desuden uddelt løbesedler i terminalerne i Amsterdam Schiphol-lufthavnen. På sedlerne forklarer de passagererne hvorfor de strejker. Ifølge hollandske medier, så var flere af de strejkende medarbejdere iført deres lyseblå KLM-uniformer, da de uddelte løbesedler.

 

 

Relaterede artikler:

KLM-strejke kan bryde ud torsdag aften

KLM afviser ultimatum

Risiko for KLM-strejke tirsdag