Medarbejderrepræsentant er ny bestyrelsesformand

Air Greenlands bestyrelse har udpeget medarbejderrepræsentant til ny formand. Han forventer dog, at han kun skal være midlertidigt på posten.

Den hidtidige formand for Air Greenlands bestyrelse, Søren Lennert Mortensen, meddelte i marts, at han ikke ønskede genvalg til bestyrelsen, da han ønskede at bruge mere tid på andre opgaver, herunder sin egen ejendomsmæglervirksomhed.

Air Greenlands nyvalgte bestyrelse skulle derfor finde en ny formand, da bestyrelsen konstituerede sig efter generalforsamlingen tidligere på ugen. Den nye formand blev Henrik Maule Steinbacher, der er én af tre medarbejderrepræsentanter i flyselskabets bestyrelse.

Ny repræsentant for selvstyret på vej
Det er usædvanligt, at en medarbejderrepræsentant bliver formand for en virksomhedsbestyrelse. Den hidtidige formand, Søren Lennert Mortensen, var udpeget af det grønlandske selvstyre.

Men da Grønland netop har afholdt valg, og fordelingen af posterne i Naalakkersuisut – Grønlands regering – endnu ikke er afsluttet, forventes selvstyret først at kunne indstille en ny repræsentant til bestyrelsen i begyndelsen af juni.

Valget af en medarbejderrepræsentant som ny bestyrelsesformand skal derfor ses som en midlertidig løsning, hvilket den nye formand bekræfter over for CHECK-IN.dk.

”Når selvstyret har fundet en ny repræsentant, vil der blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, og så konstituerer bestyrelsen sig igen. Jeg forventer, at selvstyret kommer til at overtage formandsposten igen,” siger Henrik Maule Steinbacher til CHECK-IN.dk.

Formanden er pilot
Den nye formand er i øvrigt uddannet pilot, og begyndte at flyve som pilot i Grønlandsfly i 1997 og blev flyinstruktør hos Air Greenland i 2004. Han her gennem flere år været engageret i fagforeningspolitik og har læst strategi og ledelse som enkeltfag i Nuuk.

Henrik Maule Steinbacher ønsker over for CHECK-IN.dk ikke at udtale sig om den nye bestyrelses vigtigste opgaver på nuværende tidspunkt, da fordelingen af posterne i regeringen også kan få indflydelse på opgaver og prioriteringer.

Søren Lennert Mortensen har indvilliget i at fortsætte som almindeligt bestyrelsesmedlem, indtil en ny selvstyrerepræsentant er valgt.

Således er Air Greenlands nye bestyrelse sammensat:
– Henrik Steinbacher (formand), medarbejderrepræsentant
– Claus Holstein (næstformand), udpeget af den danske stat
– Søren Lennert Mortensen, udpeget af Selvstyret
– Bodil Marie Damgaard, udpeget af Selvstyret
– Bjarne Eklund, udpeget af den danske stat
– Leif Rasmussen, udpeget af SAS
– Jan Torberger, udpeget af SAS
– Claus Motzfeldt, medarbejderrepræsentant
– Sam Grønvold, medarbejderrepræsentant

 

Relaterede artikler:

Air Greenland forbedrer sit resultat

Air Greenland atter i grønlandsk valgkamp

Ny administrerende direktør i Air Greenland