Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Medie: Finnair vurderer rute til Chennai

Chennai International Airport arbejder i øjeblikket på at tiltrække nye internationale ruter. Finnair er et af de tre flyselskaber, som lufthavnen taler med.

Tilbage i 2013 løftede Finnair noget af sløret for kommende Asien-ruter frem til 2020.

Dengang fløj det finske oneworld-selskab allerede til New Delhi, der er Indiens hovedstad syd for byområdet Delhi. Herudover var der planer om at flyve til Mumbai, Chennai og Bangalore inden for en overskuelig årrække.

Nu lader det til, at en rute til Chennai (tidligere Madras, red.) kan være rykket tættere på. Ifølge Times of India har Finnair en tæt dialog med de indiske luftfartsmyndigheder om etablere en rute fra Helsinki til Chennai.

“Repræsentanter fra Finnair har for nylig besøgt lufthavnen og har haft drøftelser om at starte en rute, mens der har været dialog med to andre flyselskaber gennem længere tid,” siger en højstående embedsmand fra Airports Authority of India til Times of India.

Det to andre flyselskaber er japanske All Nippon, der vil åbne en rute mellem Tokyo og Chennai samt Alitalia, der vil flyve mellem Rom og Chennai. I dag er der direkte ruter fra Frankfurt, London og Paris til Chennai opereret af henholdsvis Lufthansa, British Airways og Jet Airways.

“Som et led i vores vækststrategi overvåger vi konstant forskellige markeder og nye rutemuligheder, men på nuværende tidspunkt har vi intet nyt at fortælle,” siger kommunikationschef Mari Rouvi fra Finnair til CHECK-IN.dk.

Største rute mellem Norden og Indien
Finnair flyver i vintertrafikprogrammet dagligt til New Delhi med Airbus A330-300, men i sommertrafikprogrammet reducerer selskabet til fire ugentlige afgange. Herudover flyver Finnair i vinterhalvåret to gange om ugen mellem Helsinki og Goa i det vestlige Indien. Denne rute betjenes også med A330-300.

Delhi-ruten har Finnair opereret siden 2007, og i 2008 var der kortvarigt en rute mellem Helsinki og Mumbai, men den måtte det finske flyselskab lukke igen, da finanskrisen svækkede efterspørgslen betydeligt.

I dag er ruten mellem Helsinki og New Delhi den største rute mellem Norden og Indien. I årets ni første måneder har der været 85.660 passagerer på ruten. Det viser statistikker fra DCGA (The Ministry of Civil Aviation of India). Til sammenligning har Air India fløjet 52.796 passagerer mellem New Delhi og København samt 47.720 mellem New Delhi og Stockholm.

 

Relaterede artikler:

Finnair udvider igen på Asien-ruter

Fire nye langdistanceruter fra Finnair

Her er Finnairs kommende Asien-ruter