Sichuan Airlines Airbus A330-200 (Foto: Ken Fielding | Creative Commons 3.0)

Medie: Københavns Lufthavn får ny Kina-rute

Sichuan Airlines vil fra maj måned flyve to gange om ugen mellem Chengdu og København, skriver internationalt luftfartsmedie.

I slutningen af sidste år kom det frem, at Sichuan Airlines var et af de mange kinesiske flyselskaber, der havde søgt om tilladelse til at åbne nye ruter til Skandinavien i 2018. Helt konkret var der tale om en rute mellem Chengdu og København med to ugentlige afgange.

Nu ser det ud til, at ruten bliver til noget. Ifølge Air Transport World har Sichuan Airlines´ bestyrelsesformand Li Haiying bekræftet til lokale kinesiske medier, at selskabet vil åbne fem interkontinentale ruter i år.

Samtlige ruter vil udgå fra Chengdu, og destinationerne er København, Zürich, Boston, Cairo og Tel Aviv. Samtlige ruter har opnået myndighedernes godkendelse og forventes at blive lanceret i løbet af maj.

I givet fald skal ruten til København efter al sandsynlighed betjenes med selskabets Airbus A330-fly, som man i dag har elleve af, mens et 12. fly er lige på trapperne.

Københavns Lufthavn har ikke ønsket at kommentere på oplysningerne om den kommende rute, da det på vanlig vis er flyselskaberne, der selv skal melde deres rutenyheder ud.

Nye Airbus A350-900 på vej
Sichuan Airlines er et ekspansivt flyselskab, der allerede i dag har en flåde på 132 fly, som benyttes på flere end 270 ruter. Sidste år indgik selskabet en aftale om at lease fire Airbus A350-900 og tidligere i år indgik Sichuan Airlines direkte aftale med Airbus om at købe 10 A350´ere.

Flyselskabet har den lokale provinsregering som største aktionær med 40 procent af aktierne. Blandt de øvrige aktionærer er China Southern Airlines (39 procent), China Eastern Airlines (10 procent), Shandong Airlines (10 procent), mens Chengdu Gingko Restaurant Co. besidder en andel på en procent af aktierne.

Netop China Eastern Airlines åbner den 16. juni en ny rute mellem Shanghai og Stockholm-Arlanda, mens det statsejede Air China den 30. maj vil give konkurrence til SAS på ruten mellem Beijing og København.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Stockholm får Shanghai-rute

SAS i tænkeboks efter Air China-indtog

Star Alliance-selskab åbner København-Beijing

Kinesere planlægger nordisk invasion

Tre kinesiske flyselskaber på vej til København