Airbus A220-300 fra ITA Airways (FIXION | MMS | Airbus)

Medie: Lufthansa vil overtage op til 40 procent af ITA

Lufthansa skal være klar til at købe op til 40 procent af ITA Airways, skriver italiensk medie. Det italienske flyselskab kom på vingerne i oktober sidste år og er optaget i SkyTeam-alliancen.

Italiens nye flyselskab, ITA Airways, lettede for allerførste gang 15. oktober 2021, mens Alitalia blev lukket ned.

Det nystartede italienske flyselskab er nu på jagt efter en strategisk partner, og noget tyder på, at der kan være en aftale på vej. Således skal Lufthansa være interesseret i at overtage op til 40 procent af aktierne i ITA Airways. Det skriver det italienske medie affaritaliani.it.

Ifølge mediet skal den tyske luftfartskoncern have fremlagt et tilbud om et partnerskab, der involverer et køb af 15 til 40 procent af aktierne i det italienske flyselskab. Herudover skal Lufthansa også ønske at udvikle Rom Fiumicino til et stort internationalt knudepunkt, ligesom der også skal være andre elementer i tilbuddet.

Har tidligere vist interesse
Lufthansa skal angiveligt være interesseret i ITA Airways’ strategi om en slankere og grønnere flyflåde. Det italienske flyselskab underskrev i begyndelsen af december under på en aftale om køb af 28 nye Airbus-fly – herunder syv A220, 11 A320neo samt 10 A330neo.

Herudover har ITA Airways indgået aftale om at lease 31 Airbus-fly fra det amerikanske leasingselskab Air Lease Corporation. I øjeblikket består selskabets flåde af i alt 52 fly, der har en gennemsnitsalder på 14,5 år. Disse fly blev overtaget af Alitalia, der altså gik konkurs efter et mislykket redningsforsøg.

Der har tidligere været interesse fra Lufthansas side for at overtage en del af det italienske flyselskab og komme ind på det italienske marked. Lufthansa afgav således bud på Alitalia, men den tyske koncern trak sin interesse i januar 2020. Lige siden ITA Airways gik i luften, skal Lufthansa dog have været i dialog med selskabet om at overtage en del af aktierne.

Beslutning om ny partner inden sommeren
ITA Airways har siden sin opstart i midten af oktober sidste år gjort ganske stort væsen af sig ved blandt andet at indgå flere codeshare-partnerskaber. Og nu er det øverste punkt på dagsordenen altså at finde en partner til fremtidens operation.

Bestyrelsesformand i ITA Airways, Alfredo Altavilla, blev i december sidste år citeret for at sige, at flyselskabet har brug for en strategisk partner. Og i denne sammenhæng blev netop Lufthansa nævnt som en mulig fremtidig partner.

ITA Airways vil angiveligt træffe en beslutning om en ny partner inden sommeren i år. Hvis Lufthansa overtager en del af ITA Airways, vil selskabet skulle skifte fra at være medlem af SkyTeam-luftfartsalliancen til Star Alliance, som Lufthansa er en del af.

Hvis ITA Airways fortsætter uden Lufthansa, kan det fortsætte i SkyTeam sammen med joint venture-partnerne Delta Air Lines, Air France-KLM og Virgin Atlantic.

 

Relaterede artikler:

ITA underskriver fast ordre på 28 Airbus-fly

ITA bliver medlem af SkyTeam

Goddag og farvel til Alitalia