ITA Airways’ administrerende direktør Alfredo Altavilla (t.v.) giver hånd til Christian Scherer (t.h.), der er kommerciel koncerndirektør for Airbus samt chef for Airbus International. Foto: Airbus / PR

ITA underskriver fast ordre på 28 Airbus-fly

ITA Airways har bestilt 28 Airbus-fly i tre forskellige modeller, der skal være med til at modernisere flyselskabets flåde. I øjeblikket har flyene i flåden i gennemsnit en alder på 14,5 år.

Allerede i begyndelsen af oktober kom det frem, at relativt nystartede ITA Airways har bestilt 28 fly fra Airbus. Nu har flyselskabet indgået en fast aftale om ordren med flyproducenten fra Frankrig. Det fortæller Airbus i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at det italienske flyselskab står til at modtage syv A220, 11 A320neo samt ti A330neo. Udover de 28 nyindkøbte fly så har ITA derudover også indgået en aftale om at lease 31 fly fra det amerikanske leasingselskab Air Lease Corporation. Det drejer sig om 15 A220, to A320neo, ni A321neo og fem A330-900neo. ITA har tidligere fortalt, at flyselskabet satser på at opbygge en enhedsflåde med Airbus-fly. Med de nye aftaler får ITA yderligere 59 fly fra flyproducenten. 

I øjeblikket består ITA Airways’ flåde af i alt 52 fly. De har en gennemsnitsalder på 14,5 år. Flyene har ITA Airways overtaget efter det andet italienske flyselskab Alitalia, der blev begæret konkurs, forsøgt reddet og siden lagt dødt.

Skal samarbejde endnu mere
Administrerende direktør Alfredo Altavilla fra ITA Airways kalder aftalen “et vigtigt skridt” i det strategiske partnerskab, som flyselskabet har etableret med Airbus. Han vil desuden heller ikke afvise, at de to parter skal arbejde mere sammen i fremtiden.

“Ud over denne aftale er der opstået muligheder for yderligere samarbejde. Især vedrørende den teknologiske udvikling i luftfarten samt digitalisering, hvor Airbus er førende. Det kan hjælpe os til at indfri vores bæredygtighedsmål,” siger den administrerende direktør.

Airbus’ kommerciel koncerndirektør, Christian Scherer, der samtidig er chef for Airbus International, mener, at aftalen vil hjælpe ITA Airways på vej med målsætningen om at udvikle selskabets rutenetværk i Europa og andre dele af verden på den mest bæredygtige vis muligt.

Drømmer om 105 fly
Det er blot 48 dage siden, at ITA Airways satte gang i driften. Det var samme dag som det nu hedengangne italienske flyselskab Alitalia gik konkurs. Flyselskabet havde i flere år kæmpet for at overleve, men 15. oktober i år var det slut.

I forretningsplanen for ITA står der, at selskabet i første omgang vil gøre brug af 52 fly. Næste år skal det tal øges til 78. I 2025 håber ITA på at have hele 105 fly i gang. Ligesom Alitalia så er ITA Airways også ejet af den italienske stat.

Efter blot at have været i gang i et par uger, så kunne ITA Airways i begyndelsen af november fortælle, at selskabet er blevet medlem af SkyTeam, som er verdens næststørste luftfartsalliance. Selskabet overtog pladsen efter Alitalia, som var en del af alliancen frem til flyselskabets konkurs.

 

Relaterede artikler:

ITA bestiller 59 nye Airbus-fly

ITA bliver medlem af SkyTeam

ITA flyver ind i fremtiden i ny forklædning