(Foto: Morten Lund Madsen)

Karup Lufthavn skifter navn

På et pressemøde i næste uge ventes Karup Lufthavn at offentliggøre Midtjyllands Lufthavn som sit nye navn.

Karup Lufthavn har indkaldt til pressemøde torsdag den 25. august kl. 12.00, hvor lufthavnen blandt andet vil afsløret et nyt nav samt offentliggøre forskellige strategiske tiltag for at tiltrække flere passagerer. Hos Midtjyllands Avis erfarer man, at der kommer flere flyafgange, ligesom den offentlige transport til lufthavn skal styrkes.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen ønsker ikke at bekræfte oplysningerne fra Midtjyllands Avis og er i øvrigt meget fåmælt omkring indholdet af pressemødet.

Det nye navn på lufthavnen bliver efter al sandsynlighed Midtjyllands Lufthavn. Det hænger sammen med, at reklame- og webbureauet Makers i Randers onsdag registrerede domænenavnet midtjyllandslufthavn.dk hos DK-Hostmaster, der står for tildelingen af domænenavne i Danmark. Makers er samtidig reklamebureau for Danish Air Transport (DAT), der betjener indenrigsruten fra Karup til København.

På spørgsmålet om Midtjyllands Lufthavn er det nye navn for Karup Lufthavn, siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen til CHECK-IN.dk:

“Vi arbejder med flere forskellige navne, så det har jeg ingen kommentarer til, men Midtjyllands Lufthavn er da et godt forslag, da det dækker over, hvad vi er.”

Ingen kender Karup
At Karup Lufthavn vil ændre sit navn, er noget som gennem tiden er blevet anbefalet fra mange sider. Da Norwegian fløj på indenrigsruten fra København til Karup, opfordrede man flere gange lufthavnen til at overveje et andet navn, da Karup ikke kunne bruges markedsføringsmæssigt, når man skulle tiltrække rejsende udenfor Danmark.

Da lufthavnen blandt andet betjener Herning, Silkeborg, Viborg og Holstebro, der alle er blandt de 20 største byer i Danmark, er det ikke optimalt at markedsføre sig med Karup-navnet, der ikke har den brede offentlige genkendelse, men primært er er kendt gennem Flyvevåbnet.

Karup Lufthavn er et andelsselskab med begrænset ansvar ejet af kommunerne i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer og Viborg der alle er beliggende i Region Midtjylland.

 

Relaterede artikler:

Karup: Tredjemest effektive lufthavn i verden

Karup: Vi kan alt det CPH kan

DAT kan fejre et år i Karup Lufthavn

Ny Karup-chef vil have ruter til udlandet

Voldsom fremgang i Karup Lufthavn