Det nye p-hus. (Foto: Billund Lufthavn)

Mere plads til 750.000 parkerende flypassagerer

Fredag den 15. oktober blev dørene slået op i det nye p-hus i Billund Lufthavn, der har plads til 1.085 biler. Lufthavnen venter mange gæster i efterårsferien.

For nogle måneder siden stod det nye p-hus i Billund Lufthavn færdigt, og nu da efterspørgslen er ved at vende tilbage, var det fredag tid at tage det nybyggede p-hus i brug.

Byggeriet af p-huset i Danmarks næststørste lufthavn gik i gang, før COVID-19 indtog verden. Det ville have været en omkostningsfuld affære at stoppe byggeriet under krisen for at genoptage det senere. Derfor blev p-huset bygget færdigt under nedlukningen.

Kapacitetsudvidelsen af den terminalnære parkering under tag vil betyde et løft af parkeringsservicen til de over 750.000 parkerende gæster, der normalvis er i lufthavnen om året.

Det nye p-hus er en del af Billund Lufthavns vækststrategi, og når væksten vender tilbage, vil det være muligt at skulle bygge endnu et p-hus.

Populært at holde tæt på terminalen
”Det er meget populært at kunne holde i nærheden af terminalen, og vores nuværende parkeringshus er normalt altid fuldt booket. Og når vi vender tilbage på vækstkurven efter corona, kommer der endnu flere gæster til med bil, og så skal vi selvfølgelig opretholde den gode parkeringsservice,” siger Billund Lufthavns kommercielle chef, Claus Christiansen.

Billund Lufthavn venter mange passagerer her op til efterårsferien. Derfor er det ifølge Claus Christiansen god timing at åbne det nye p-hus nu.

Trafikken er på vej tilbage
Genopretningen efter coronapandemien kan nu for alvor mærkes i Billund Lufthavn, der tre måneder i træk har registreret flere end 200.000 passagerer gennem terminalen.

Det står i skærende kontrast til de første seks måneder af 2021, hvor der i denne periode samlet var omkring 150.000 rejsende til og fra den internationale vestdanske lufthavn.

P-huset har fem etager med mulighed for udvidelse med en sjette etage, og der kan holde 1.085 biler i p-huset. Der er for øjeblikket ingen el-ladestandere, men der er et udbud i gang, så de vil være på plads inden udgangen af året. Opførelsen af p-huset, i samarbejde med Apcoa Parking, har stået i et trecifret millionbeløb.

 

Relaterede artikler:

Over 200.000 passagerer for tredje måned i træk

Billund får lavprisrute til Paris

Første rute fra Vestdanmark til Nordmakedonien