Vueling-fly i Paris Orly Airport. (Foto: EQRoy | shutterstock)

Billund får lavprisrute til Paris

Det spanske lavprisflyselskab Vueling åbner i det kommende vintertrafikprogram flere end 30 nye ruter fra Paris Orly Airport, og der er blevet plads til fire skandinaviske destinationer.

Man kan med rette kalde det en gigantisk ruteoffensiv, som det spanske IAG-lavprisflyselskab Vueling torsdag har annonceret med udgangspunkt i Paris Orly Airport.

Hele 32 nye ruter kommer successivt på rutekortet i løbet af det kommende vintertrafikprogram, og det betyder blandt andet, at der etableres en lavprisrute fra Billund til Paris. 

Her vil Vueling flyve to gange om ugen på torsdage og søndage til den franske hovedstad, hvilket vil supplere de op til 12 ugentlige afgange med Air France til Paris-Charles de Gaulle.

På torsdage starter Airbus A321-flyet ud fra Paris-Orly kl. 06.45 med ankomst i Billund Lufthavn kl. 08.45. Efter 40 minutter på jorden returnerer det kl. 09.25 for herefter at være fremme i Orly kl. 11.25. Om søndagen flyves der kl. 17.25 fra Paris, mens flyet vil være fremme i Billund to timer senere. Returflyvningen sker kl. 20.05 med ankomst i Orly kl. 22.05.

Fire nye ruter fra Skandinavien
Det er ikke kun Billund Lufthavn, der får glæde af den store Vueling-offensiv. Vueling etablerer også nye Paris-ruter fra Bergen, Gøteborg og Stockholm, mens resten af destinationerne primært er i Nordafrika, Spanien, Storbritannien, Italien og Tyskland.

I forvejen flyver Vueling mellem Orly og København på en rute, der åbnede i efteråret 2017.

Med den nye satsning kommer Vueling samlet op på 52 ruter fra Paris.

Slots fra Air France
De mange nye ruter er blevet mulige, da EU-Kommissionen for nylig tvang Air France til at afgive 18 daglige slot-par (start- og landingstilladelser, red.) i den franske storlufthavn til gengæld for godkendelsen af den franske statsstøtte tilbage i 2020.

Paris Orly Airport, der ligger 13 kilometer syd for den franske hovedstad, havde i 2019 næsten 31,9 millioner passagerer, hvilket dermed var den 13. største lufthavn i Europa foran Wien, Zürich, Lissabon og København.

 

Relaterede artikler:

Tvunget til at afgive slots til konkurrent

Vueling dropper Aalborg

Vueling lancerer seks nye danske ruter