Liège Airport.

Midlertidig flyrute fra Belgien til København

Bruxelles Lufthavn genåbner tidligst mandag den 28. marts. Indtil da må rejsende til og fra København benytte sig af en midlertidig rute til Belgiens femtestørste by.

Som følge af den fortsatte lukning af Bruxelles Zaventem-lufthavnen har det været nødvendigt for flyselskaberne at finde alternative løsninger.

SAS har aflyst alle flyvninger til og fra Bruxelles torsdag den 24. marts samt fredag den 25. marts, hvor det er Langfredag med begrænset trafik.

I stedet kæmper det belgiske flyselskab Brussels Airlines for at genetablere flytrafikken til og fra Belgien. Det har foreløbig resulteret i en midlertidig rute fra Liège til København.

I dag gennemfører Brussels Airlines således to returflyvninger fra Liège til København, mens der indtil videre er planlagt én returflyvning i morgen.

Til Stockholm vil Brussels Airlines flyve to gange i dag fra Antwerpen samt en enkelt rundtur herfra til Gøteborg-Landvetter.

Stort pres på lufthavnen i Liège
I morgen den 25. marts har Brussels Airlines indtil videre planlagt en returflyvning fra Liège til København samt en tilsvarende flyvning fra Liège til Gøteborg.

Der er omkring 100 kilometer og 90 minutters transporttid mellem Bruxelles og Liège. Den regionale belgiske lufthavn har med de mange omlægninger særdeles travlt i disse dage. Sidste år havde Liège Lufthavn omkring 300.000 passagerer, men i disse dage er der op imod 10.000 passagerer, der hver dag rejser gennem terminalen i Liège.

I mellemtiden meddeler SAS, at alle rejsende med billet til flyvninger fra den 23. til 25. marts kan vælge at få fuld refundering. Det er også muligt uden omkostninger at ombooke samtlige reservationer til og fra Bruxelles fra den 22. til 29. marts til nye destinationer som Düsseldorf, Frankfurt, Amsterdam eller Paris, såfremt rejsen er afsluttet senest den 31. maj.

Kronede dage for Ryanair
Mens SAS holder pause til Bruxelles, og Brussels Airlines forsøger at få gang i trafikken fra Liège og Antwerpen, har Ryanair kronede dage på ruten mellem København og Charleroi, der ligger omkring 55 kilometer syd for Bruxelles.

Første ledige afgang fra København til Charleroi er fredag aften, mens det ikke vil være muligt at købe billet til returrejsen fra den belgiske lufthavn før lørdag aften.

Med priser på 750 kroner på udrejsen fra København og omkring 1.500 kroner på rejsen tilbage fra Charleroi til København, får Ryanair i øjeblikket flere penge i kassen for denne rute, end hvad der er sædvanligt.