Ankomst i Rom-Fiumicino-lufthavnen. (Foto JohnnyJet)

Midlertidig grænsekontrol i Italien og Portugal

Fra i morgen indføres der midlertidig grænsekontrol i Italien og Portugal, så der skal fremvises gyldigt pas for at få lov til at gå ombord i fly til de to lande.

Taormina på Siciliens østkyst danner den 26. og 27. maj rammerne for det internationale G7-topmøde, der blandt andet får besøg af USA´s præsident Donald Trump. Udover USA deltager statsledere fra Italien, Canada, Frankrig, Tyskland, Japan og Storbritannien samt repræsentanter fra EU og et par særligt inviterede lande.

Det meste af maj måned vil være præget af G7-aktiviteterne, og allerede fra den 11. til 13. maj mødes finansministre og centralbankdirektører i Bari, hvorfor det italienske myndigher har skærpet indrejsereglerne til Støvlelandet fra den 10. maj og helt frem til den 30. maj. SAS oplyser således, at der skal fremvises gyldigt pas for at kunne flyve med selskabet til de italienske destinationer i denne periode.

SAS og andre flyselskaber opfordrer passagerer til at indkalkulere ekstra rejsetid, da de ekstra sikkerhedsforanstaltninger kan give anledning til køer ved immigrationskontrollen ved ankomst til og afrejse fra Italien.

SAS flyver i denne periode til Bologna, Milano, Napoli, Palermo, Rom og Venedig, men sommerruterne til Cagliari, Pisa og Olbia først starter senere.

Udvidet kontrol og strejke
Flypassagerer, der rejser  til Portugal, skal også være opmærksomme på særlige indrejseregler til Portugal fra den 10. til den 14. maj.

Restriktionerne i Portugal hænger sammen med, at Pave Frans besøger landet den 12. og 13. maj. Det er dog ikke i hovedstaden Lissabon, at det katolske overhoved kommer på besøg.  Besøget er henlagt til Leiria i det vestlige Portugal nord for hovedstaden og tæt ved Atlanterhavet. Paven flyer med sit Alitalia-fly fra Rom-Fiumicino direkte til Monte Real Air Base, der er hjemsted for to F16-eskadriller.

De portugisiske myndigheder oplyser, at der kræves gyldigt pas for indrejse til Portugal i den nævnte periode, og rejsende vil få undersøgt deres rejsedokumenter, inden de får tilladelse til at gå ombord i et fly med en portugisk lufthavn som destination.

Udover den udvidede grænsekontrol har sikkerhedskontrollørerne i de portugisiske lufthavne varslet strejke fra den 13. til den 17. maj, så der vil blive et par dage, hvor det vil tage ekstra lang tid at rejse ind og ud af Portugal.

 

Relaterede artikler:

Topmøde skærper sikkerhed i SAS-lufthavn