Monarch har bestilt 30 Boeing 737MAX 8.

Monarch Airlines tilføres 1,4 mia. kroner

Det britiske lavprisflyselskab Monarch Airlines har reddet sig igennem likviditetskrisen, idet selskabet netop har fået tilført en kapital på 1,4 mia. kroner.

Fredag den 30. september var sidste frist for det britiske lavprisflyselskab Monarch Airlines til at få fornyet den årlige ATOL-licens hos de britiske luftfartsmyndigheder. Da Monarch ikke var i stand til på dette tidspunkt at fremlægge et tilfredsstillende billede af virksomhedens finansielle situation, valgte luftfartsmyndighederne at forlænge fristen 12 dage.

Denne frist udløb onsdag, og samme dag kunne Monarch meddele, at man havde sikret sig en investering på 165 mio. pund – eller godt 1,4 mia. danske kroner fra Greybull Capital, der i forvejen er majoritetsaktionær i selskabet.

Dermed er ATOL-licensen forlænget i yderligere 12 måneder, ligesom finansieringen af de fremtidige vækstplaner er på plads. Monarch står nemlig foran en større flådefornyelse, hvor der er bestilt 30 nye Boeing 737 MAX-8 fly med option på yderligere 15 fly af samme type. Det første af disse fly vil blive leveret i 2018, og Monarch er i fuld gang med den løbende finansiering af den store flyhandel.

Forventer positivt driftsresultat
Monarch Airlines er ikke nødvendigvis en dårlig forretning, men selskabet har befundet sig i en midlertidig likviditetsklemme. Selskabet regner selv med i regnskabsåret 2015/16, der slutter den 31. oktober, at realisere et driftsoverskud før renter, afskrivninger og skat på 40 mio. britiske pund, hvilket svarer til 330 mio. danske kroner. Monarch anfører, at selskabet har været igennem en svær periode som følge af terrorfrygt og Brexit-afstemningen, der har resulteret i en kraftig devaluering af det britiske pund.

“Det er et udtryk for en omfattende indsats fra alle parter over de seneste uger og måneder, at vi nu kan annoncere den største investering i vores 48-årige historie sammen med fornyelsen af vores ATOL-licens. Jeg vil gerne takke luftfartsmyndighederne, vores aktionærer, partnere, loyale kunder og Monarch-teamet for at hjælpe os med at nå i mål med et godt resultat. Vi fokuser nu markant på fremtiden med et stærkere Monarch,” siger koncernchef Andrew Swaffield fra Monarch Group.

Der har været spekulationer om, at kinesiske HNA Group var på vej ind som investor i Monarch Airlines, men det er tilsyneladende ikke sket i forbindelse den netop gennemførte rekapitalisering.

 

Relaterede artikler:

Monarch får kniven for struben

Monarch-frist udløber i dag

Monarch ramt af konkursrygter

Aalborg Lufthavn jagter Monarch-rute til London

Monarch Airlines åbner tre ruter i Skandinavien