Airbus A321-fly fra Monarch Airlines i Birmingham. (Foto: Eric Salard / Wikimedia Commons)

Monarch ramt af konkursrygter

En kommende kapitaltilførsel til britiske Monarch Airlines er blevet blæst op til, at selskabet er på vej mod konkurs.

Søndag begyndte rygter om en snarlig konkurs for det britiske flyselskab Monarch Airlines at florere på de sociale medier. Det var en række flyvninger fra Spanien til England i dag sat op præcis samtidig med Monarchs flyvninger, som fik passagerer og luftfartseksperter til at gå i kollektiv panik på især Twitter. De spekulerede i, at flyvningerne var sat op af de britiske myndigheder til at transportere strandede Monarch-rejsende hjem.

Præcis hvorfor flyvningerne er sat op står hen i det uvisse. Monarch Airlines er dog ikke på randen af konkurs. Det meddelte selskabet mandag.

Polstre selskabet
Men helt godt har Monarch Airlines det heller ikke. Det britiske punds store kursdyk efter at briterne den 23. juni stemte for at forlade EU, har sammen med øget terrorfrygt blandt de britiske rejsende ramt selskabet hårdt. Derfor har Monarch Airlines brug for en kapitaltilførsel i omegnen af 35 mio. pund eller mere.

Monarch Airlines forventer at lande et overskud på omkring 40 mio. pund, når selskabet lukker sit regnskabsår 2015/2016 ved udgangen af oktober. Kapitaltilførslen skal bruges til at polstre selskabet, så det har mere at stå imod med.

“Monarch forventer i de kommende dage at offentliggøre en betydelig investering fra sine ejere for at kunne håndtere markedsforholdene og til at finansiere vores igangværende vækst, ” oplyste selskabet i en ekstraordinær selskabsmeddelelse mandag.

Kapitaltilførslen forventes primært at komme fra Greybull Capital, der efter at have pumpet 125 mio. pund i selskabet i 2014 nu ejer 90 procent af Monarch Airlines. Det var den tredje kapitaltilførsel på tre år.

Dialog med Aalborg Lufthavn
Monarch Airlines offentliggjorde for to uger siden, at selskabet den 28. april åbner ruter fra Birmingham, Manchester og London-Luton til Stockholms Arlanda-lufthavn. Der flyves tre gange om ugen fra Manchester og Birmingham, men ruten fra London-Luton får to ugentlige afgange. Monarch vil benytte et mix af Airbus A320 og A321 med plads til henholdsvis 174 og 214 passagerer.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle i sidste uge, så har Aalborg Lufthavn desuden indledt en dialog med Monarch Airlines om en rute til London, så lufthavnen kan tilbyde flere afgange til den britiske hovedstad.

 

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn jagter Monarch-rute til London

Monarch: Vi ser på flere destinationer i Skandinavien

Monarch Airlines åbner tre ruter i Skandinavien

Britisk charterikon går rutevejen