Redningsfolk fra Heathrow Airport ombord på UA031 (Foto: Pete Teoh / Twitter)

Mystik om årsag til syge flypassagerer

Et United Airlines-fly undervejs fra München til New York måtte lande i Heathrow-lufthavnen ved London med flere passagerer, der følte sig utilpasse.

Det er stadig en gåde, hvorfor flere passagerer ombord på United Airlines rutenummer UA031 søndag den 26. november blev syge undervejs på en flyvning fra München til New York-Newark.

En Boeing 767-300 med registrereingen N 653UA var afgået planmæssigt fra München Lufthavn med kurs mod Newark, da flere passagerer efter en times flyvning meddelte kabinepersonalet, at de følte sig utilpasse med svimmelhed og kvalme. Det skriver The Aviation Herald.

Flyet befandt sig på dette tidspunkt i 32.000 fods højde (9.755 meter, red.) vest for London og skulle til at påbegynde atlantflyvningen. Piloterne besluttede at afbryde flyvningen og valgte at søge mod Heathrow Airport, hvor flyet landede 45 minutter senere.

Redningsfolk fra lufthavnen kom straks ombord i flyet for at tilse de passagerer, der viste tegn på sygdom. I første omgang måtte én passager forlade flyet, og efter at have ventet et stykke tid blev samtlige passagerer beordret til at forlade flyet for at blive undersøgt af læger og redningspersonale.

Flere teorier om sygdomsårsag
Efterfølgende besluttede United airlines at aflyse flyvningen, hvorefter passagererne blev tilbudt indkvartering på hotel i London eller ombooking til alternative flyafgange.

Boeing 767-flyet forblev på jorden i 36 timer i Heathrow Airport, inden det kunne frigives til en flyvning til New York-Newark.

United Airlines har oplyst, at man er i gang med at undersøge årsagen til, at passagererne blev syge.

Det virker ikke sandsynligt, at der er tale om madforgiftning, da det er begrænset, hvor meget det har været muligt at spise på en times flyvning, ligesom det ikke var alle passagerer, der var blevet syge.

Andre gætter på, at der kan have være tale om forurent kabineluft, og endelig kan der også være en forklaring i, at trykket i kabinen kan have været forkert indstillet, så de syge passagerer reelt har haft symptomer, der svarer til højdesyge.

 

Relaterede artikler:

Løb tør for luftsygeposer

Airbus erkender risiko for forurenet kabineluft

Piloter blev luftsyge

Fly med 11 syge besætningsmedlemmer

Otte kabineansatte blev syge på Lufthansa-flyvning