NAC er første kunde til P2F-konvertering af Embraer E190/195. (Foto: NAC | PR)

NAC først med P2F-konvertering af Embraer-fly

Nordic Aviation Capital har bestilt op til 10 slots til konvertering af E190/195 passagerfly til fragtfly blandt selskabets omkring 150 fly af denne type. Dermed bliver NAC lanceringskunde.

Efterspørgslen efter fragtfly er steget voldsomt i de seneste par år som følge af udfordrede forsyningskæder, hvorfor et stadig stigende antal passagerfly konverteres til fragtfly. 

Det irskbaserede flyleasingselskab Nordic Aviation Capital (NAC), der har en stor afdeling i Billund, har derfor valgt at blive lanceringskunde på konvertering af Embraer E-jets til fragtfly.

NAC har indgået en aftale med Embraer om at sætte sig på op til 10 slots til konvertering af E190F/E195F, hvor de første leveringer vil kunne starte i 2024. Det er fra NAC’s eksisterende flåde af 146 E190/E195, at flyene skal findes.

“Vi ser frem til at arbejde sammen med Embraer om at udvikle en operatørbase for E-Jet Freighter, da fragtkonverteringer er et nøgleelement i vores fulde livscyklusporteføljestrategi for fremtiden,” siger Norman C.T. Liu, koncernchef for NAC.

Op til 12,3 ton fragt
Konverteringen kommer til at foregå hos Embraer i Brasilien, og for at konvertere et passagerfly til fragtfly skal der blandt andet installeres en frontlastdør, lastehåndteringssystem, gulvforstærkning, røgdetektorsystem samt brandslukningsudstyr.

Efter konverteringen vil en E190F kunne have en nyttelast på 10.700 kilo, mens E195F vil få plads til i alt 12.300 kilo gods. Ifølge Embraer vil E-Jet Freighters have over 50 procent større volumenkapacitet, tre gange rækkevidden af ​​store fragtturbopropfly og op til 30 procent lavere driftsomkostninger end tilsvarende fragtfly på markedet.

“Det er fantastisk at gøre forretninger med NAC, som altid har været en stærk støtte til Embraer og regional luftfart. Efter at have lanceret E190F og E195F for ganske nylig, er dagens meddelelse med NAC en stærk indikator for den efterspørgsel, vi ser for vores E-Jet fragtkonverteringer,” lyder det fra Arjan Meijer, der er koncernchef hos Embraer Commercial Aviation.

Ifølge Embraer er der en hidtil uset efterspørgsel efter fragtfly, og mange kunder efterspørger hurtig adgang til kapacitet.

 

Relaterede artikler:

Embraer E-Jets kan snart konverteres til fragtfly

141 fly rullede ud fra Embraer i 2021

NAC køber yderligere 29 Embraer-fly