Embraer-fly fra Breeze Airlines. Dette fly er dog ikke leveret af NAC. Foto: Breeze Airlines

NAC leverer første af 15 fly til nyt amerikansk flyselskab

Det nye amerikanske lavprisselskab Breeze Airways har modtaget det første af 15 Embraer E190-jetfly fra leasingselskabet Nordic Aviation Capital.

Breeze Airways er navnet på et nyt amerikansk lavprisflyselskab, som luftfartsentreprenøren David Neeleman – stifter af blandt andet JetBlue og WestJet – etablerede sidste år.

Breeze Airways har netop modtaget sit første Embraer E190-jetfly, som er leaset fra Nordic Aviation Capital (NAC) – leasingselskabet, som danske Martin Møller i sin tid stiftede.

Flyet er det første af i alt 15 Embraer E190, som Breeze Airways vil få leveret fra NAC, som en del af en leasingaftale. Det oplyser NAC i en pressemeddelelse. Det første fly er knapt 14 år gammelt og har tidligere været i flåden hos Air Canada, inden NAC overtog det i 2019.

”Breeze-teamet har stor erfaring med E-Jet-familien, og vi er glade for at samarbejde med dem, da de starter deres nye flyselskab med E190, en flytype, der er ideel til deres spændende nye netværk,” siger Jim Murphy, NAC’s kommercielle direktør.

Forsinket opstart
Breeze Airways skal efter planen fokusere på ruter mellem sekundære amerikanske byer, hvor der ikke findes en direkte flyforbindelse i dag. Selskabets første ruter skulle gået i luften sidste år, men er blevet forsinket – formentlig på grund af coronapandemien.

Lavprisselskabet modtog sit første fly i december 2020 – en Embraer E-195, som Breeze Airways overtog fra Azul Airlines i Brasilien. Azul Airlines er et af de fem kommercielle flyselskaber, som David Neeleman gennem tiden har grundlagt.

Havde planer om Airbus-fly
Ifølge de oprindelige planer skulle Breeze Airways overtage 30 leasede Embraer E195 fra Azul Airlines. Herudover skulle flåden nye Airbus A220-300, hvor der efter planen skulle leveres ét fly om måneden, indtil man kom op på 60 fly af denne type og en samlet flåde på cirka 90 fly.

Det er uvist, om coronapandemien har fået Breeze Airways til at ændre planerne for flyflåden og satse på en noget mindre flytype som Embraer E190 fra NAC frem for Airbus A220-flyene.

Verdens største udlejer af regionale fly
NAC er verdens største udlejer af regionale fly. Selskabet blev oprindeligt etableret i Skive i 1990, inden hovedkontoret i 2004 flyttede til Billund. I dag er hovedkontoret placeret i Limerick i Irland, og NAC har afdelinger i Billund, Fort Lauderdale, Hong Kong og Singapore.

NAC’s portefølje omfatter cirka 490 fly fordelt på 75 kunder i 50 forskellige land. Flyene er af typerne ATR 42, ATR 72, Bombardier Dash 8, CRJ900/1000, Airbus A220 og Embraer E-Jets.

 

Relaterede artikler:

Nyt amerikansk lavprisflyselskab skal hedde Breeze

Martin Møller trækker sig fra NAC-bestyrelsen

NAC køber 25 jetfly af Air Canada