TAROM har i dag to ATR 72-500 (Foto:; Duch.seb | CC 3.0)

NAC skal levere ni fly til SkyTeam-selskab

Nordic Aviation Capital i Billund har sikret sig en stor leaseaftale, da rumænske TAROM skal have leveret ni ATR 72-600 i 2019 og 2020.

TAROM, der er det nationale flyselskab i Rumænien, skal i gang med en større flådefornyelse, da selskabets ni ATR-fly skal sendes på pension og erstattes med helt nye fly fra den fransk-italienske flyproducent.

Flyene skal leveres af Billund-selskabet Nordic Aviation Capital (NAC), der er verdens største leasingflyselskab af regionale fly. De ni nye fly er af typen ATR 72-600, hvoraf de fire første leveres i fjerde kvartal i år, mens de øvrige fem fly efter planen skal indfases i TAROM-flåden i løbet af 2020.

Flyene skal erstatte de nuværende syv ATR 42-500 og to ATR 72-500, der har en gennemsnitsalder på lidt mere end 18 år.

Bedst til indenrigsruter
TAROM, der er medlem af SkyTeam, har afsøgt markedet og konkluderet, at ATR-flyene var bedste egnet til selskabets korte operationer på de rumænske indenrigsruter.

“Vi har valgt ATR efter en omfattende gennemgang af konkurrerende fly, hvor ATR 72-600’erne demonstrerer, at de er de bedste fly til at opfylde vores ambitiøse mål om effektivitet, moderne teknologi og miljøansvar. Med dette fly vil vi være i stand til at udvikle nye ruter og øge tilgængeligheden af ​​frekvenser og pladser, samtidig med at vi introducerer det højeste niveau af komfort og den nyeste teknologi i vores indenrigsnetværk,” siger Madalina Mezei, der i begyndelsen af juni tiltrådte som TAROM´s nye administrerende direktør.

De nye fly vil blive indrettet med 72 sæder, hvilket er noget mere end de nuværende ATR 42-500, der har 48 sæder, mens de lidt større ATR 72-500 har plads til 68 passagerer. Samlet bliver der tale om et øget udbud på 330.000 sæder om året.

Endnu en kunde
Det er første gang, at NAC skal levere fly til det rumænske SkyTeam-selskab.

“Vi er meget stolte af at kunne byde TAROM velkommen som vores nyeste kunde. Vi er overbevist om, at ATR 72-600 flyet vil sikre effektivitet i deres netværk i mange år fremover. Vi takker TAROM for den tillid, de har vist NAC, og vi glæder os til at opbygge og styrke vores forhold til dem i fremtiden,” siger Martin Møller, der er bestyrelsesformand i NAC.

NAC, der har 76 kunder i 51 lande, råder i dag over 478 fly, hvoraf 190 er fra ATR Aircraft. Selskabet, der har hovedkontor i Billund var genstand for stor opmærksomhed, da selskabet ved sidste uges Paris Air Show afgav en fast ordre på 35 ATR 72-600, optioner på 35 mere samt forkøbsret til yderligere 35 styk. I alt en ordre på 105 fly, hvis Billund-selskabet gør alvor både optioner og forkøbsret.

Herudover blev der også underskrevet en intentionsaftale om at købe 20 Airbus A220.

 

Relaterede artikler

Paris Air Show dag 4: Airbus tog stikket hjem

Billund-selskab køber fly for 13 milliarder kroner

Rumænsk flyselskab vil flyve til USA og Kina