Højre propel på en ny ATR72-600. Foto: ATR

Billund-selskab køber fly for 13 milliarder kroner

Nordisk nyt fra Paris Air Show: Nordic Aviation Capital fra Billund vil købe over 100 ATR-fly. Atlantic Airways føjer yderligere to Airbus-fly til flåden.

Billund-selskabet Nordic Aviation Capital, der er verdens førende leasingselskab af regionale fly, har på Paris Air Show underskrevet en hensigtserklæring med flyproducenten ATR om køb af fly til to milliarder dollars – svarende til cirka 13,3 milliarder kroner.

Aftalen omfatter en fast ordre på 35 ATR 72-600, optioner på 35 mere samt forkøbsret til yderligere 35 styk. I alt en ordre på 105 fly, hvis Nordic Aviation Capital gør alvor både optioner og forkøbsret.

”Luftfarten bevæger sig mod en bæredygtig fremtid, og med denne aftale om over 100 fly har vi truffet en strategisk beslutning om at sikre, at flyselskaber kan lease og operere de mest moderne og øko-ansvarlige regionale fly til rådighed på markedet,” siger Martin Møller, der er bestyrelsesformand for Nordic Aviation Capital.

ATR-kunde siden 2010
Nordic Aviation Capital har været kunde hos ATR siden 2010, og det Billund-baserede flyleasingselskab har allerede købt over 100 ATR-fly i den periode.

Flyene, som er omfattet af den nye ordre, vil blive leveret til Nordic Aviation Capital mellem 2020 og 2025.

Nordic Aviation Capital leaser i dag over 500 fly ud til 76 flyselskaber i 51 forskellige lande – heriblandt British Airways, LOT, Air Canada og Lufthansa.

A320neo i Atlantic Airways farver (Illustration: Airbus)

Atlantic køber A320neo
Også et andet nordisk selskab gjorde sig bemærket på andendagen af Paris Air Show – om end i lidt mindre målestok.

Det færøske flyselskab, Atlantic Airways, har en ambition om kun at have Airbus A320neo i sin flåde, og selskabet har da også allerede to fly af typen på vej ind i flåden. Det første bliver leveret i de kommende uger, og det andet kommer til næste år. Begge fly bliver leaset hos Air Lease Corporation.

Og nu er yderligere to A320neo på vej. I hvert fald offentliggjorde selskabet i dag sammen med Airbus en købsaftale på yderligere to A320neo. Meddelelsen fra Airbus rummer ingen informationer om, hvornår flyene vil blive leveret.

Atlantic Airways har i dag tre Airbus-fly i flåde: En A319-100 og en A320-200, som selskabet selv ejer, mens man leaser yderligere en A319-100. Sidstnævnte fly kommer definitivt til at forlade flåden.

 

Relaterede links

Nordic Aviation Capital køber ATR42-600

Første nye ATR72 leveret til DAT

Atlantic Airways vil have enhedsflåde af A320neo