Nægter at bekræfte rutelukning

Det tyske lavprisflyselskab Germanwings, der er et helejet Lufthansa-datterselskab, har besluttet sig for at stoppe trafikken på København. Selskabet flyver den sidste afgang mellem København og Köln den 15. januar 2012, men vil stadig ikke bekræfte dette offentligt.

Siden søndag den 28. marts 2010har det tyske lavprisflyselskab Germanwings fløjetmellem Köln og København. Oprindeligt var derseks ugentlige afgange på ruten, men sidenhen har Germanwings reduceret til de nuværende fire ugentlige afgange.

Flere gange har Germanwings tøvet med at forlænge trafikprogrammet, mensøndag den 15. januar 2012 flyves tilsyneladende den sidste afgang fra København modKöln-Bonn lufthavnen i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen.

Germanwings, der er et helejet datterselskab af Lufthansa, har ikke selv ønsket at bekræfte rutelukningen, selvom rygterne har verseret i det danske marked gennem nogen tid.

På observationslisten

Gennem selskabets danske pressebureau Radius Kommunikation har CHECK-IN hentet følgende aktuelle kommentar fraHeinz-Joachim Schöttes, der er Head of Corporate Communication hos Germanwings.

”Ruten er på observationslisten. En endelig beslutning forventes taget inden udgangen af året.“

Denne udtalelse kommer på trods af, at ruten er fjernet fra reservationssystemet på selskabets egen hjemmeside samt fra rejsebureauernes GDS-systemer fra den 15. januar 2012.

En lidt ærgerlig exit i det danske marked for det tyske lavprisflyselskab, der tilsyneladende ikkehar evnet at kommunikererutelukningen pårette visog dermed efterladt sig et mindre flatterende indtryk.