SAS-fly parkeret i Københavns Lufthavn. (Foto: Michael Kidmose | CPH | PR)

Næsten 280.000 flere passagerer i CPH

I oktober steg passagertallet i Københavns Lufthavn med 21.4 procent i forhold til måneden før. Dermed nåede CPH for første gang siden pandemien over et gennemsnit på 50.000 passagerer om dagen.

Efterårsferien har sat et solidt aftryk i Københavns Lufthavn i forhold til passagerudviklingen i oktober. Antallet af passagerer løftede sig nemlig med 21,4 procent i forhold til september til i alt 1.571.633 passagerer. Det repræsenter en stigning på 277.472 passagerer.

Fordelt på 31 dage viser det, at det daglige passagergennemsnit for første gang siden coronapandemiens start nåede op over 50.000. Den travleste dag var fredag den 15. oktober med 67.253 rejsende, men tallene viser, at der stadigvæk har været en solid gennemstrømning i terminalerne i månedens øvrige 30 dage.

”Det er især danskerne og sydsvenskerne, der har fundet pas og Corona-pas frem og er rejst ud i Europa på ferie og forretning. Det kan både ses og mærkes i lufthavnen, der igen summer af liv,” siger kommerciel direktør, Peter Krogsgaard, i en kommentar til tallene.

Langdistance- og transfertrafik halter efter
Sammenligner man passagertallene med oktober 2019 – før pandemien – svarede aktiviteten i oktober til 57,6 procent af 2019-niveauet. Dermed er der stadig et stykke vej, før normale tilstande kan indfinde sig i den danske hovedstadslufthavn.

Det er især de interkontinentale ruter og transfertrafikken, der er ramt, da danskere, skandinaver og nordeuropæere ikke i samme omfang flyver via CPH og videre ud i verden. Det skyldes, at frekvenserne på ruteudbuddet endnu ikke er på samme niveau som tidligere, ligesom der stadig mangler et par langdistanceruter. Herudover kan det også spille ind, at det vestdanske marked i løbet af 2021 er blevet særdeles velforsynet med direkte ruter.

Antallet af langdistancerejsende er således faldet med 75,6 procent i forhold til oktober 2019, mens antallet af transferpassagerer faldt med 66,6 procent.

“Det slår naturligvis hårdt igennem i trafiktallene, at de lange ruter og transfertrafikken stadig er i knæ. Men også her ser det ud til at lysne. USA åbner, flere lande i Asien åbner. Men som 18 måneders global pandemi har lært os på den hårde måde, er det stadig svært at spå om udviklingen i både smitte og rejsemønstre,” lyder det fra CPH-direktøren.

Oslo var største destination i oktober
Mens Aalborg Lufthavn gennem mange måneder har ligget øverst på listen over de 10 største destinationer fra Københavns Lufthavn, målt på antallet af passagerer, så er der i oktober kommet mere bevægelse i tallene.

Aalborg er således i oktober blevet overhalet af Oslo, der havde 83.726 rejsende, hvilket var omkring 4.000 flere end den nordjyske destination. Stockholm indtog tredjepladsen med 72.678 rejsende, mens London er ved at komme tilbage med 70.746 passagerer. 

År til dato er det dog Aalborg, Amsterdam, Oslo, Stockholm og Paris, der var størst – i den nævnte rækkefølge.

 

Relaterede artikler:

CPH-direktør er tilfreds med trafikgenrejsningen

Fire flyselskaber til populær destination fra CPH

CPH klar til 70.000 rejsende på én dag