Aalborg Lufthavn er Danmarks tredjestørste lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Næsten syv procent flere internationale rejsende

I Aalborg Lufthavn var der i maj færre indenrigsrejsende, mens antallet af internationale passagerer steg med næsten syv procent. Spanien hitter især fra den nordjyske lufthavn.

Aalborg Lufthavn kunne i maj levere en passagervækst på beskedne 1,5 procent i forhold til samme måned i 2023. 

Samlet var der 136.204 passagerer gennem terminalen i den nordjyske lufthavn, og selvom det var flere end i maj sidste år, var det stadig en smule under 2022-niveauet, der var begunstiget af et meget højt antal indenrigsrejsende, da der dengang var tre operatører på indenrigsruten og en mindre priskrig.

I dag ligger antallet af indenrigsrejsende på et mere beskedent niveau. Der var i maj 73.427 indenrigspassagerer, og det var 2,6 procent færre end i maj sidste år, men hele 14,1 procent lavere end i maj 2022.

Flere charterrejsende
Til gengæld er der god gang i den internationale trafik, der omfatter rute- og charterflyvninger. Her var der i maj fremgang i begge segmenter, således at der var 44.549 rutepassagerer og 18.232 charterrejsende, hvilket samlet udgjorde 62.781 internatonale passagerer.

Den samlede fremgang blev i den internationale passagertrafik blev på 6,8 procent i forhold til maj sidste år.

Tallene er blandt andet båret af sæsonstarten til populære charterdestinationer som Kreta, Rhodos, Cypern og Zakynthos, og om kort tid åbner starter Golden Sands op med Bravo Tours og Gran Canaria med Spies.

Største spanske ruteprogram nogensinde
Udover fremgangen i chartertrafikken er der især gang i de spanske ruter med udvidelser på Alicante og Barcelona samt den nye Ryanair-rute til Girona-Costa Brava.

I maj var der alene 5.000 flere rejsende til og fra Spanien i forhold til maj sidste år, hvilket glæder lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

“Vi har i maj haft næsten lige så mange rejsende til Spanien som til Amsterdam med KLM, hvor der er fire daglige afgange. Det vidner om, hvor populær Spanien er for de danske ferierejsende, og med hele 13 afgange om ugen med rutefly til Alicante, Barcelona, Girona, Malaga og Mallorca, byder sommeren på det største spanske ruteprogram nogensinde fra Aalborg Lufthavn. Dertil kommer flere charterafgange.

 

Relaterede artikler:

Fremgang i Aalborg Lufthavn trods påskekorrektion

Svag tilbagegang i Aalborg Lufthavn

Udenrigsflyvninger drev væksten i Aalborg Lufthavn