Ryanairs første afgang fra Aalborg til Girona. (Foto: Aalborg Lufthavn)

Svag tilbagegang i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn havde i marts omkring 1.500 færre rejsende end samme måned året før, og det svarer til en tilbagegang på 1,4 procent. Den tidlige påske er en af forklaringerne, og lufthavnen venter en stor sommer.

Den tidlige påske satte sit præg på trafikfordelingen i Aalborg Lufthavn i marts, der samtidig var den sidste måned i flyselskabernes vintertrafikprogram.

Måneden sluttede med færre forretningsrejsende, da mange gik på tidlig påskeferie allerede fredag den 22. marts, men til gengæld var der i slutningen af marts flere fritidsrejsende, da sommerruterne til Bornholm, Antalya, Napoli og Málaga, samt den nye Ryanair-rute til Girona-Costa Brava, blev igangsat.

Samlet var der 103.138 passagerer, der rejste gennem terminalen i den nordjyske lufthavn, og det var 1,4 procent færre end i samme måned året før. Da der samtidig er en påskeforskydning i trafiktallene, skal disse vurderes samlet for både marts og april for at det er muligt at konstatere, om der har været en reel fremgang.

Efter årets første tre måneder har 293.611 rejsende benyttet Aalborg Lufthavn, og det er en svag tilbagegang på 1,0 procent i forhold til første kvartal af 2023, hvor 296.531 rejste til og fra lufthavnen.

Spanien trækker international vækst
Forskydningen i passagersegmenterne har sit tydelige aftryk af påsken. Der var i marts 12.155 færre indenrigsrejsende, mens de internationale charter-og rutefly i stedet havde 10.575 flere passagerer. I de internationale rutefly sad der 35.265 passagerer, mens charterflyene havde 12.190 passagerer ombord.

Lufthavnen karakteriserer selv marts-trafiktallene som “over forventning og et godt udgangspunkt for sommertrafikkens opstart”.

“Med en stor vækst i antallet af rejsende til udlandet, har marts oversteget vores forventninger betydeligt. Trods et fald i indenrigstrafikken, kommer vi meget tæt på resultatet for sidste år, hvor der i år har været en endnu større rejselyst til udlandet måneden igennem og særligt op til påsken,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Lufthavnsdirektøren sætter især sin lidt til de spanske ruter, hvor Ryanair netop har introduceret Girona ved Costa Brava-kysten som ny destination. Derudover flyves der også til Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Málaga og Palma de Mallorca, og i den travleste periode vil der være 13 ugentlige flyvninger til spanske destinationer.

 

Relaterede artikler:

Ferieflyvninger kom Aalborg Lufthavn til gode

Tilbagegang på fem procent i Aalborg Lufthavn

Udenrigsflyvninger drev væksten i Aalborg Lufthavn