Natligt asfaltarbejde i Aalborg

Så snart det sidste aftenfly er landet, lægger 70 mand hver nat i denne uge ny asfalt på landingsbanen i Aalborg Lufthavn.

Hver nat i denne uge strømmer 70 mand ud på landingsbanen i Aalborg Lufhavn så snart det sidste fly er landet. Hver nat knokler de med at lægge ny asfalt på den tre kilometer lange landingsbane. Omkring 500 meter ny asfalt får mændene lagt på hver nat inden morgenfriske flypassagerer igen skal ud i verden fra den nordjyske lufthavn.

Men inden morgenflyene taxier ud på landingsbanen igen lidt over klokken seks om morgenen, har brandbiler fra Brand- og Redningstjenesten fra Flyvestation Aalborg sprøjtet vand på den nylagte asfalt. Det ser for at køle asfalten ned fra cirka 100 til 20 graders varme.

Asfaltarbejdet forventes afsluttet lørdag morgen. Hvis man som flyrejsende mærker et lille bump efter at være landet i Aalborg Lufthavn, så er det sandsynligvis overgangen mellem den nye og den gamle asfalt. For hver nat rykker bumpet dog længere og længere ned af banen.

Lufthavnen i Aalborg er delt op i en civil del syd for landingsbanerne, og en militær del nord for banerne. Her holder blandt andet Flyvevåbnets transportfly og Jægerkorpset til.

Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste Nord.