Sådan kommer den nye Terminal 6 til at se ud. (Illustration: Port Authority of New York and New Jersey)

New York-JFK får ny Terminal 6

Den store New York J.F. Kennedy Airport får en ny terminal, der skal bindes sammen med Terminal 5, hvor lavprisselskabet JetBlue fylder det meste. Det ventes, at den ny terminal er klar til brug i 2025.

New Yorks største lufthavn, JFK, bliver endnu større. New Yorks guvernør, Andrew M. Cuomo, har netop offentliggjort planerne for bygningen af en ny Terminal 6 i New York-JFK.

Den nye Terminal 6 skal ligge på det område, hvor den gamle Terminal 6, som blev revet ned i 2011, tidligere lå, samt på det område, hvor den aldrende Terminal 7 i dag ligger. Terminal 7 vil blive revet ned, efter at British Airways er flyttet til Terminal 8.

Terminal 6 får forbindelse til Terminal 5 og vil være udstyret med ti nye gates, Der bliver også plads til spisesteder, butikker, lounger og rekreative opholdsrum.

Byggeriet af den nye terminal begynder midt i ​​2022, og de første nye gates er planlagt til at åbne i 2025. Prisen for terminalen ender på omkring 3,9 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 24,5 milliarder kroner.

Gamle planer taget op
Planerne om den nye terminal bygger på en udbygningsplan af lufthavnen fra 2017. Planen indebar også en udvidelse af ​​Terminal 4, som flyselskabet Delta havde ønsker om. En udvidelse som blev godkendt i april i år.

Derudover begyndte i december 2019 arbejdet på at udvide Terminal 8, som American Airlines står bag, og som blandt andet giver plads British Airways.

Udvidelsesplanerne er blevet forsinket af COVID-19-pandemien, der betød, at 98 procent af trafikken i JFK på et tidspunkt forsvandt. Lufthavnen har først for nylig genvundet en stor del af trafikken, men niveauet er stadig 25-30 procent lavere end før pandemien.

JetBlue bliver storkunde
Det bliver i særlig grad det amerikanske og New York-baserede lavprisflyselskab JetBlue, der får glæde af den nye terminal. I forvejen fylder JetBlue sammen med sine partnerflyselskaber det meste af Terminal 5.

JetBlue blev stiftet i 1999 og er i dag USA’s sjettestørste flyselskab. Selskabet flyver fortrinsvis indenrigs, men har planer om at begynde at flyve til London senere i år. Selskabet har 277 fly i sin flåde. 217 af dem er fra Airbus, mens 60 er af typen Embraer-190.

Stort set samtidig med guvernørens offentliggørelse af byggeplanerne for Terminal 6, offentliggjorde JetBlue, at selskabet bibeholder sit hovedkvarter i Brewster Building i New York. Lejemålet for bygningen udløber i 2023, og derfor har selskabet undersøgt, om der var andre muligheder.

Det er vores hjem
”Nogle mennesker kalder New York for det the Big Apple. Hos JetBlue kalder vi det hjem,” sagde Robin Hayes, koncernchef i JetBlue.

“New York og JetBlue har haft et produktivt partnerskab, og med opførelsen af ​​Terminal 6 ser vi frem til at byde endnu flere besøgende, rejsende og befolkningen velkommen til at udforske alt, hvad vores stat kan tilbyde,” lød det fra guvernør Andrew M. Cuomo.

 

Relaterede artikler:

Amerikansk lavprisflyselskab i codeshare til Skandinavien

Her er USA’s tre nyeste flyselskaber

British Airways til ny terminal i New York-JFK