En Airbus A321-200 fra det amerikanske lavprisflyselskab JetBlue. Foto: Johnnyw3

Amerikansk lavprisflyselskab i codeshare til Skandinavien

JetBlue har udvidet codeshare-samarbejdet med Icelandair, så det amerikanske lavprisflyselskab fremover får vist sin kode på flyvninger fra Keflavik til de tre skandinaviske hovedstadslufthavne.

Siden 2015 har JetBlue og Icelandair samarbejdet omkring codeshare på en række ruter.

Nu udvider de to partnere samarbejdet ved, at det amerikanske flyselskab fremover får vist sin kode, B6, på udvalgte Icelandair-flyvninger fra Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik i Island til flere europæiske destinationer.

Der er ifølge Twitter-profilen theaeronetwork tale om ruterne fra Keflavik til København, Oslo, Stockholm Arlanda, Helsinki, Amsterdam, Glasgow og Manchester. JetBlue-koden blev vist første gang på disse ruter fra 22. juli 2021.

JetBlue har helt tydelig interesse for Europa og særligt Skandinavien med samarbejdet omkring ruterne til de tre skandinaviske hovedstæder. Dermed har det amerikanske flyselskab øget antallet af destinationer i rutenettet, der i forvejen tæller over 100 destinationer.

Åbner de første transatlantiske ruter
Selv om JetBlue har codeshare-samarbejde med Icelandair, har det amerikanske selskab også selv ruter på vej fra USA til Europa.

Således debuterer JetBlue 11. august 2021 på en daglig rute mellem New York-JFK og London Heathrow, og 29. september påbegyndes der daglige flyvninger fra New York-JFK til London Gatwick. Dermed kan kunderne snart bestille billetter til to lavprisruter til London. Ruten til Gatwick har tidligere været betjent af Norwegian frem til marts 2020.

JetBlue har tidligere forklaret, at det valgte at flyve til to London-lufthavne, da det på et tidspunkt var muligt at sikre tilgængelige slots (start- og landingstilladelser, red.) i begge lufthavne.

Tilbyder eksklusiv business class
På ruterne over Atlanterhavet vil JetBlue ikke benytte traditionelle langdistancefly. I stedet vil flyselskabet anvende Airbus A321LR, der er indrettet med i alt 141 sæder.

Forrest i kabinen er der 24 eksklusive Mint-suiter, og bagved er der plads til 117 passagerer i den såkaldte Core-afdeling. I de private Mint-suiter er der blandt andet masser af opbevaringsplads, store lædersæder og 17 tommer skærme. Der er to skydedøre til at sikre privatliv, og sæderne kan foldes ud til flatbads.

Mint-konceptet er i dag tilgængeligt på cirka 30 ruter med udgangspunkt primært fra JetBlues baser i blandt andet New York, Boston og Los Angeles. Og nu bliver produktet altså også snart tilbudt på de første transatlantiske ruter.

Den brasiliansk-amerikanske forretningsmand David Neeleman etablerede JetBlue i 1998. I 2019 – før coronapandemien – var JetBlue det sjettestørste flyselskab i USA med næsten 43 millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

Amerikansk lavprisflyselskab med nye Europa-ruter

24 eksklusive Business-suiter i Airbus A321LR

Norwegian og JetBlue indleder samarbejde