Nominering til to skandinaviske storlufthavne

Lufthavnene i København og Oslo er begge blande de seks nominerede lufthavne til den prestigefyldte World Routes Marketing Award.

Ved den store Routes Europe ruteudviklingskonference, der blev afholdt i slutningen af april i Belfast, var lufthavnene i Oslo og Stockholm begge nomineret som de bedste lufthavne i Europa til ruteudvikling. I kategorien med over 20 mio. passagerer blev de to skandinaviske storlufthavne nomineret til Routes Europe Marketing Award sammen med lufthavnene i Amsterdam, Athen og München.

Det blev dog ikke til en skandinavisk triumf i foråret, da München Lufthavn hjembragte trofæet til det sydtyske.

Nu får Oslo Lufthavn endnu en mulighed for at hente et trofæ, men denne gang får lufthavnen selskab af Københavns Lufthavn, da begge lufthavne er nomineret til World Routes Marketing Award i forbindelse med den globale rutekonference, der afholdes den 23. til 26. september i Barcelona.

Underserviceret marked
Ved prisuddelingen i Barcelona møder Oslo atter lufthavnene fra München og Athen, og herudover er Dublin Airport og Vancouver International Airport også kommet med i det fine selskab.

“Vi er glade for at være nomineret. Det er et klap på skulderen til hele teamet og vores kunder at vi kan komme med blandt de seks bedste blandt verdens største lufthavne,” siger Majid Kahn, ruteudviklingschef hos den norske lufthavnsoperatør Avinor, til CHECK-IN.dk.

I Oslo Lufthavn fremhæver man den nye langdistancerute til Addis Ababa med Ethiopian Airlines samt Ryanair til London-Stansted og Kaunas som nogle af de seneste succeser. Herudover man man også tiltrukket rumænske Blue Air samt Croatia Airlines, ligesom Lufthansa, SAS og Norwegian har øget selskabernes antal afgange på eksisterende ruter.

“For halvandet år siden var vi usynlige hos kunderne. Købehavns Lufthavn har altid været frontrunner, hvorefter kom Arlanda og til sidst os. Nu er vi kommet højere op i Skandinavien, hvor mange flyselskaber har fået øjnene op for, at vi har et underserviceret marked,” forklarer Majid Khan.

Stolte traditioner i CPH
Oslo Lufthavn har aldrig hjembragt priser ved de store Routes-konferencer. Det har til gengæld Københavns Lufthavn, hvor Majid Khan var ansat frem til udgangen af februar 2016.

Ruteudviklingsafdelingen i Københavns Lufthavn blev i 2013 i Las Vegas samt i 2015 i Durban kåret som verdens bedste i kategorien fra 20 til 50 mio. passagerer. Det lykkedes dog ikke at gentage de tidligere års succeser ved sidste års rutekonference World Routes 2016, der blev afholdt i Chengdu i Kina.

”Vi er stolte over at være nominerede for femte gang i træk – og det vel at mærke af vores vigtigste samarbejdspartnere, flyselskaberne,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Hos Københavns Lufthavn er man af den opfattelse, at det er udviklingen i langdistanceruterne, der har sikret en nominering for femte år i træk. Det er blandt andet lykkedes at åbnet en SAS-rute til Miami, mens Norwegian har fået Oakland International Airport nær San Francisco på rutekortet. Til september åbner Air India yderligere en rute fra Delhi til den danske hovedstadslufthavn.

 

Relaterede artikler:

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling

CPH-konkurrenter nomineret til ruteudviklingspris

CPH blev overhalet af europæiske konkurrenter

CPH igen nomineret til ruteudviklingspris

CPH kåret som verdensmester i ruteudvikling