Nordica

Nordic Aviation opgiver København-rute

Det estiske flyselskab Nordic Aviation opgiver fra på mandag at flyve mellem Tallinn og København. Konkurrencen fra SAS blev for hård.

Efter blot 22 dage lukker det estiske flyselskab ruten mellem Tallinn og København. Selskabet overtog ruten den 8. november, hvilket var dagen efter konkursen i Estonian Air.

Hvad esterne ikke havde regnet med var, at SAS ville gå ind på ruterne fra de tre skandinaviske hovedstæder til Tallinn. Det skete allerede den 16. november, og den konkurrencesituation var blot holdbar i 14 dage.

På søndag flyver Nordic Aviation således sidste gang mellem Tallinn og København på driftslicensen fra Adria Airways, hvorefter SAS bliver alene på ruten med tre daglige afgange.

“Der er ingen tvivl om, at de nye SAS-ruter fra de skandinaviske hovedstæder har været gode nyheder for den estiske befolkning, og det vil helt sikkert betyde, at der kommer nye turister til landet. I forhold til markedssituationen har Nordic Aviation derfor besluttet at stoppe med at flyve til København,“ siger Erik Sakkov, der er bestyrelsesformand i Nordic Aviation Group.

Beslutningen om at lukke København-ruten vil frigøre kapacitet, som kan betyde, at nye destinationer kommer på rutekortet.

“Da der er tilstrækkeligt med flyforbindelser til den danske hovedstad, giver det os mulighed for at omfordele vores kapacitet til andre mulige destinationer, som det estiske folk ikke kan flyve til i dag,“ påpeger Erik Sakkov.

I øjeblikket er selskabet ved at lægge sidste hånd på sommertrafikprogrammet, og destinationer som Nice og Split er allerede sat til salg,

Reduktioner på Stockholm-ruten
Det er ikke alene på København-ruten, at Nordic Aviation kan mærke konkurrencen fra SAS. Antallet af ugentlige flyvninger mellem Tallinn og Stockholm er efter SAS´ entré øget fra 45 til 64.

Det betyder, at Nordic Aviation i første omgang vil reducere med fire ugentlige afgange i hver retning mellem Tallinn og Stockholm. Det går på mandage og tirsdag ud over formiddagsafgangen fra Tallinn kl. 10.20 med returflyvning fra Stockholm kl. 11.00.

På onsdage og torsdage sløjfer Nordic Aviation aftenafgangen fra Tallinn kl. 21.25 og den omvendte afgang fra Stockholm kl. 22.05.

Nordic Aviation vil fortsætte med at flyve tre gange dagligt mellem Tallinn og Stockholm. Der bliver dog en justering på morgenflyet fra Tallinn, der rykkes fra kl. 07.00 til kl. 07.40.

På ruten mellem Tallinn og Oslo vil der ikke foreløbigt være ændringer. Her flyver Nordic Aviation to gange dagligt i konkurrence med Norwegian og fra 1. januar også med SAS på ruten.