Boeing 737-800 fra Bluebird Nordic. (Foto: Bluebird Nordic | PR)

Nordisk flyselskab vil øge med 25 Boeing 737-800

Det islandske fragtflyselskab Bluebird Nordic vil inden udgangen af 2024 beskæftige 25 nyere Boeing 737-800, og samtidig planlægges nye afdelinger i Litauen og Bulgarien.

Under coronapandemien har der været stor vækst i fragtflymarkedet, og det har tilsyneladende fået den cypriotiske luftfartskoncern Avia Solutions Group til at satse stort på dette segment.

Koncernens islandske fragtflyselskab Bluebird Nordic har mandag offentliggjort, at man ønsker at anskaffe sig 25 Boeing 737-800 fragtfly, der skal supplere den eksisterende flåde på otte fragtfly bestående af en Boeing 737-300 og syv 737-400.

De kommende 737-800′ ere kan løfte fire tons mere end de eksisterende 737-400, og den voldsomt ambitiøse plan vil derfor komme til at give Bluebird Nordic en gigantisk kapacitetsøgning.

“Tilgangen af ​​25 nye Boeing 737-800’er til vores flåde vil placere Bluebird Nordic i spidsen for fragtchartermarkedet og er en del af vores eksisterende og omfattende ekspansionsplan. Med stigende efterspørgsel efter godstransport reagerer vi proaktivt på vores kunders øgede fragtbehov og sikrer, at vi er klar og i stand til at imødekomme alle deres globale fragtkrav. Efter denne store ekspansion planlægger Bluebird Nordic desuden at etablere kontorer i Litauen og Bulgarien,” siger Siggi Agustsson, der er administrerende direktør for flyselskabet.

Fly skal beskæftiges af søsterselskab i ventetiden
Udover den øgede kapacitet udmærker 737-800 ved at have en bedre brændstoføkonomi og en lavere CO2-emission end de otte fly, der i dag udgør flåden hos Bluebird Nordic.

Første fly leveres af AviaAM, der er søsterselskab til Avia Solutions Group, og forventes at ankomme i september 2021 efterfulgt at endnu et fly i oktober. Det første fly gennemgik en P2F (Passenger-to-Freighter)-konvertering i marts hos en kinesisk virksomhed i Jinan, og en virksomhed i Guangzhou i Kina er ved at klargøre det andet fly.

Der er ventetid på konvertering af passagerfly til fragtfly, så i mellemtiden skal de nyerhvervede Boeing 737-800 beskæftiges af litauiske Avion Express, der er et ACMI- og charterflyselskab i Avia Solutions Group.

Avion Express har dog ingen erfaring med Boeing 737, da flåden i dag består af fly i Airbus A320-serien.

 

Relaterede artikler:

FPU afblæser konflikt mod islandsk flyselskab (opd.)

Ryanair-fly kan blive konverteret til fragtfly

Svensk verdenspremiere på Boeing 737-800 fragtfly