Eigild Bødker Christensen er ny investor i Great Dane Airlines. (Foto: Claus Søndberg)

Nordjysk rigmand ny investor i Great Dane Airlines

Aalborg-selskabet Great Dane Airlines har skiftet ud i ejerkredsen, inden selskabet har fået første fly på vingerne. Ny investor er Eigild Bødker Christensen.

Det var en streg i regningen for nyetablerede Great Dane Airlines, at den vietnamesiskfødte medstifter, Huy Duc Nguyen, af Nordjyske blev afsløret i at have afgivet urigtige CV-oplysninger på LinkedIn samt ved en tidligere præsentation for Ballerup Kommune gennem sin egen virksomhed.

Huy Duc Nguyen valgt selv at trække sig fra bestyrelse og direktion i det nye selskab, og nu er han helt ude af luftfartseventyret. Mandag den 11. marts blev han købt ud den hidtidige partner og administrerende direktør, Thomas Hugo Møller, der således overtog den halvdel af aktierne, som Huy Duc Nguyen rådede over.

Men transaktionen har kun været en mellemregning, for i stedet for Huy Duc Nguyen indtræder den nordjyske rigmand Eigild Bødker Christensen i ejerkredsen af Great Dane Airlines, der skal debutere med første flyvning den 14. juni. Det sker gennem investeringsselskabet SEBC II ApS, der er en del af den SEBC-koncernen.

“Det er et spændende projekt, der er med til at udvikle Nordjylland til glæde for såvel erhvervslivet som turismen, hvilket jeg glæder mig meget til at kunne bidrage til,” siger Eigild Bødker Christensen.

Startkapital på 400.000 kroner
Great Dane Airlines blev oprindeligt stiftet med en indskudskapital på 400.000 kroner og ejerskabet var ligeligt delt mellem administrerende direktør Thomas Hugo Møller og Huy Duc Nguyen. Herefter er det planen, at der skal laves en kapitalforhøjelse på 1,6 millioner kroner, ligesom der skal stilles en garanti på 10 millioner kroner til driften.

Eigild Bødker Christensen (t.v.) og adm. direktør Thomas Hugo Møller. (Foto_ Great Dane Airlines/PR))

Nykredit har stillet kreditfaciliteter til rådighed svarende til fem millioner kroner, og det er angiveligt hensigten, at Eigild Bøgild Christensen skal garantere for andre fem millioner kroner, som Huy Duc Nguyen oprindeligt stod inde for.

“Jeg er en meget glad mand! Great Dane Airlines har nu de bedste forudsætninger for at blive en succes og jeg ser meget frem til samarbejdet med Eigild,” lyder det fra Thomas Hugo Møller.

Egenkapital på en milliard kroner
Med Eigild Bødker Christensen og SEBC-koncernen som ny investor i det nordjyske flyselskab, er der mere finansiel tyngde end i den oprindelige model.

SEBC-koncernen, der ejes af Eigild Bødker Christensen, har  i dag en egenkapital på næsten en milliard kroner. Formuen blev grundlagt ved etableringen af Color Print i 1987, og selskabet blev sidenhen noteret på Københavns Fondsbørs og derefter afnoteret og solgt til kapitalfonden Polaris.

Sidenhen har Eigild Bødker Christensen blandt andet investeret i Nordjysk Elhandel, der nu hedder NEAS Energy og som sidste år blev solgt til britiske Centria. Endelig er Eigild Bødker Christensen også kendt for at være hovedaktionær i Aalborg Håndbold A/S, og han er også involveret i turist- og rejsebranchen gennem ejerskabet af Hotel Faaborg Fjord.

 

Relaterede artikler:

Solgte 200 billetter i løbet af fire timer

Great Dane-stifter trækker sig efter CV-roderi (opd.)

Danmark har fået et nyt flyselskab