Repræsentanter fra både Norse Atlantic Airways og BALPA var til stede, da den reviderede aftale blev skrevet under. (Foto: BALPA | LinkedIn.com | PR)

Norse reviderer aftale med britisk pilotforening

Norse Atlantic Airways og pilotforeningen BALPA har ændret i den overenskomstaftale, som parterne sidste år indgik for flyselskabets britiske piloter.

I skrivende stund er det blot 37 dage siden, at et fly fra Norse Atlantic Airways foretog selskabets første flyvning mellem Oslo-Gardermoen og John F. Kennedy International Airport i New York. Selskabet har dog forberedt sig på opstarten igennem længere tid.

Det er blandt andet kommet til udtryk ved, at Norse allerede sidste efterår underskrev en overenskomstaftale med den britiske pilotforening BALPA, der skulle sikre arbejdsforholdene for de af det norske selskabs piloter, der vil være ansat i Storbritannien.

Parterne har netop mødtes ved forhandlingsbordet igen, og her har de revideret den allerede indgåede aftale på flere punkter og underskrevet den nye udgave. Det bekræfter Norse Atlantic Airways over for CHECK-IN.dk.

Adspurgt ønsker flyselskabet dog ikke udtale sig om hvilke detaljer i overenskomsten, der er blevet ændret i denne omgang.

Vil flyve til flere USA-destinationer
Generalsekretær Martin Chalk fra BALPA erklærer sig i en skriftlig kommentar tilfreds med det resultat, som parterne har forhandlet sig frem til.

”Norse har vist sig at være en fremragende arbejdsgiver, der sætter pris på kernedyder såsom medarbejderinddragelse, konkurrencedygtige lønninger og vilkår samt at samarbejde med fagforeninger.”

Bjorn Tore Larsen, som er grundlægger og koncernchef hos Norse Atlantic Airways, fremhæver, at han mener, flyselskabet og pilotforeningen har haft et godt samarbejde under forhandlingerne,

De britiske ansatte, som overenskomsten omfatter, skal foretage flyvninger i selskabets Boeing 787 Dreamlinere fra London-Gatwick. I første omgang vil flyvningerne være til New York-JFK, Fort Lauderdale-Hollywood International Airport samt Orlando International Airport.

Derudover har Norse Atlantic Airways dog også større planer, som indebærer, at selskabet – via det britiske datterselskab Norse Atlantic UK – ønsker at etablere ruter mellem London-lufthavnen og Ontario International Airport, der befinder sig i Californien, San Francisco internationale Airport, Baltimore–Washington International Airport samt Chicago Rockford International Airport.


Relaterede artikler:

Norse vil etablere base i Stockholm

Norse vil flyve til syv destinationer i USA

Norse i aftale med britisk pilotforening