Flysæder i Norwegians Boeing 737-800.

Norwegian åbner Barcelona-rute fra Billund

Fra den 1. juni næste år bliver det muligt to gange om ugen at flyve direkte fra Billund til Barcelona EL-Prat lufthavnen med det norske lavprisflyselskab Norwegian.

Strømmen at rutenyheder fra Billund Lufthavn synes at fortsætte. For nylig kunne Air France annoncere en dublering af afgangene på ruten til Paris. Herefter fulgte Brussels Airlines med en ny rute til Bruxelles, mens Czech Airlines for et par uger siden afslørede Prag og Oslo som nye destinationer fra Billund.

I dag kan Norwegian så offentliggøre en sæsonrute fra Billund til Barcelona El Prat-lufthavnen, der er den 10. største i Europa med årligt flere end 35 mio. passagerer.

Norwegian vil fra den 1. juni til den 23. oktober flyve to gange ugentligt med Boeing 737-800 fly med plads til 186 passagerer. Der bliver afgang på fredage og mandage, hvorfor produktet passer perfekt til en forlænget weekend for fritidsrejsepublikummet.

“Vi er selvfølgelig rigtig glade for at kunne tilbyde vores jyske passagerer en sommerrute til Barcelona, som er en by, der kan kombineres med både storbyferie og egentlig badeferie. For de spanske rejsende er Billund samtidig en interessant destination i forhold til Legoland,“ siger Daniel Kirchhoff, der er kommunikationsrådgiver hos Norwegian i Danmark.

I konkurrence med Ryanair til Girona
Hos Billund Lufthavn har man længe manglet Barcelona El Prat på rutekortet. Som erstatning har man haft Ryanairs rute til Girona-Costa Brava Airport.

“Vi er glade for, at Norwegian har valgt at åbne en rute til Barcelona. Vi har i mange år arbejdet på en rute til Barcelona. Det er et endnu bedre produkt end Ryanair, hvis man blot skal besøge storbyen Barcelona,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Norwegians priser starter ved 399 kroner for en enkeltbillet, mens Ryanair kan tilbyde en startpris på 356 kroner på selskabets tre ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet.

Jylland har i forvejen en direkte rute til Barcelona El Prat. Hver sommer siden 2012 har det spanske lavprisflyselskab Vueling fløjet to gange ugentligt mellem Barcelona og Aalborg.