Norwegian-fly letter fra Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

Norwegian åbner base på Tenerife

Norwegian åbner fra vintertrafikprogrammets start selskabets fjerde base i Spanien, når der stationeres fly i Tenerife Sur Airport.

Det går rigtig stærkt hos Norwegian. Nogle gang så stærkt, at det ekspansive lavprisflyselskab knapt kan nå at informere om de mange beslutninger der træffes i hovedkvarteret i Oslo.

I slutningen af oktober måned sidste år afholdte Norwegian således en investor-præsentation i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabsresultatet for tredje kvartal. Her dukkede en power-point præsentation op, hvor der blev afsløret, at en ny base i Alicante med blandt andet en rute til Billund Lufthavn var på tegnebrættet.

Første et stykke tid efter var Norwegian klar med den officielle information, og det blev endda til nye ruter fra den spanske by til både BIllund og Aalborg.

Detajler ikke på plads
I går kunne Norwegian præsentere selskabets resultat for årets første kvartal. Godt gemt inde i den 14-sider lange kvartalsrapport finder man følgende citat:

“Norwegian har i øjeblikket tre operationelle baser i Spanien (Málaga, Alicante og Las Palmas) samt en base i London. En ny base på Tenerife er planlagt til at blive åbnet fra vintertrafikprogrammets start.“

En nyhed som Norwegian endnu ikke er helt klar til at offentliggøre fuldt ud, da man tilsyneladende mangler at finjustere planerne.

“Vi har ikke alle detaljerne på plads endnu, men vi skal nok informere, når vi har fået tingene mere afklaret,“ siger Norwegians kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik til CHECK-IN.dk.

I det kommende vintertrafikprogram har Norwgian indtil videre planlagt tre ugentlige afgange mellem København og Tenerife, ligesom der også er ruter fra Oslo-Gardermoen, Oslo-Torp, Gøteborg-Landvetter, Stockholm-Arlanda og Helsinki. Herudover åbner Norwegian den 5. september en rute mellem London-Gatwick og Tenerife.

Afhængig af den kapacitet, der vil blive stillet til rådighed, vil det nok være sandsynligt, at der kommer flere frekvenser på eksisterende ruter samt eventuelt nye ruter til en eller flere jyske lufthavne samt til den norske vestkyst.