Norwegian Boeing 737-800.

Norwegian åbner baser i Caribien

Fra to nye baser i Caribien vil Norwegian flyve til New York, Boston og Washington med mellemdistancefly. Det bliver selskabets første ruter, der ikke starter eller slutter i Europa.

Norwegian åbner nu sine første ruter, som ikke starter eller slutter i Europa. Fra 3. december i år agter selskabet nemlig at flyve fra de to caribiske øer Guadeloupe og Martinique til New York, Boston og Washington med Boeing 737-800 mellemdistancefly i en periode på fire måneder.

”Vi lancerede vores første USA-flyvninger for to år siden, og responsen fra amerikanske rejsende, på vores lave priser og nye, mere miljøvenlige fly, har været fantastisk. Det er derfor en glæde at kunne lancere nye, eksotiske ruter mellem det amerikanske fastland og de caribiske øer Guadeloupe og Martinique,” siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

Nye ruter og baser
Fra Guadeloupe skal der fra 3. december flyves tre gange om ugen til New York JFK-lufthavnen, to gange om ugen til Boston Logan og to gange om ugen til Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport. Mandag, onsdag og fredag går turen til New York. Torsdag og sørdag går turen til Boston, mens Baltimore-Washington beflyves tirsdag og lørdag.

Fra Martinique flyves der også henholdsvis tre, to og to gange om ugen til New York, Boston og Baltimore-Washington. New York beflyves tirsdag, torsdag og lørdag. Onsdag og søndag er det Bostons tur til at få besøg af Norwegian-flyet. Mandag og fredag går turen til Baltimore-Washington.

Med de seks nye ruter og den nye rute fra København til Las Vegas kommer Norwegian op på at tilbyde 31 direkte ruter til og fra USA. Fra JFK tilbyder Norwegian hele syv direkte ruter og er dermed det største udenlandske flyselskab i New York målt på antal destinationer. Men selskabet agter ikke at stoppe den amerikanske invasion her.

”Satsningen i USA vil fortsætte; både med nye rutelanceringer og etablering af flere amerikanske baser,” fortæller Bjørn Kjos.

Fire måneders udstationering
Mens Norwegian i stor stil anvender asiater og amerikanere på sine langdistanceruter fra Europa til USA og Thailand, så skal flyene på de to nye baser i Caribien bemandes med europæisk personale. Norwegian opfordrer sine nuværende europæiske piloter og kabineansatte til at søge om at blive udstationeret på en af de to baser, hvis man har mulighed for at lade sig udstationere i fire måneder på en caribisk solskinsø.

Martinique og Guadeloupe tilhører den franske del af Caribien. Begge øer er fransk territorium og dermed en del af EU. Sproget er fransk og valutaen er euro.