Norwegian åbner CPH-rute til Bulgarien

Til juni mere end seksdobles antallet af ruteflyforbindelser fra Danmark til Bulgarien og Rumænien. Nyeste skud på stammen er en ny Norwegian-rute til en bulgarsk havneby.

De to af de nyeste EU-lande, Bulgarien og Rumænien, bliver stadig mere populære mål for flyselskaberne at etablere ruter til fra Danmark. Seneste skud på stammen er Norwegian, der den 25. juni åbner en rute mellem København og den bulgarske badeby Varna, der ligger tæt ved Golden Sands-ferieområdet.

Norwegian bliver eneste ruteselskab, der flyver til Varna fra Københavns Lufthavn og selskabets Boeing 737-800 fly vil tage turen til Varna hver lørdag frem til den 13. august. I forvejen flyver Norwegian til Burgas fra København, hvor der kun er kort til Sunny Beach, som også besøges af mange sommerturister årligt.

”Vi er glade for at kunne tilbyde vores danske passagerer endnu en spændende, direkte rute fra København. Sammen med ruten til Burgas giver vi med den nye Varna-rute endnu flere rejselystne danskere mulighed for at komme billigt og komfortabelt til sol og varme ved Sortehavet. Vi glæder os til at byde passagerer velkommen om bord i vores nye fly med gratis WiFi,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

Ingen andre flyselskaber
To dage før, den 23. juni, åbner Wizz Air en rute fra Billund til Cluj-Napoca i Rumænien. Ruten vil blive betjent to gange om ugen med fly af typen Airbus A320 med plads til 180 passagerer. Der flyves på tirsdage og lørdage mellem Billund og Cluj-Napoca, der ligger i Transsylvanien i det nordvestlige Rumænien.

10 dage inden den ruteåbning begynder Wizz Air også at flyve tre gange om ugen mellem København og Bulgariens hovedstad Sofia. En destination som ingen andre selskaber i dag flyver til fra København.

Fra to til 13 ugentlige flyvninger
Eneste flyforbindelse mellem Danmark og de to lande er i dag SAS-ruten fra København til Rumæniens hovedstad Bukarest, som selskabet betjener to gange om ugen. Den 27. juni øges til en daglig flyvning i sommerhøjsæsonen.

Samme med de tre nye ruter betyder det, at antallet af ugentlige flyvninger mellem Danmark og Rumænien og Bulgarien i løbet af juni stiger fra to til 13.

Bulgarien og Rumænien blev medlem af EU 1. januar 2007. I 2013 blev Kroatien unionens 28. medlemsland.

Foto: Meliha / Wikimedia Commons.