Norwegian åbner fra Aalborg til Berlin

Det norske lavprisflyselskab Norwegian åbner den 4. maj 2012 en direkte rute fra Aalborg Lufthavn til Berlin med tre ugentlige afgange. Det bliver dermed i første omgang den eneste jyske rute til den populære tyske storby.

Aalborg Lufthavn har vind i sejlene i øjeblikket. Tidligere på ugen kunne KLM offentliggøre beslutningen om at tilføje yderligere en frekvens på ruten til Amsterdam.

Og nu melder Norwegian sig på banen med en rute fra Aalborg til den tyske storby Berlin, der samtidig har udsigt til indvielse af en ny storlufthavn, når Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt åbner søndag den 3. juni 2012.

Så længe skal de nordjyske rejsende dog ikke vente med at tage Norwegians nye rute i brug. Den starter op allerede fredag den 4. maj og vil få tre ugentlige afgange med Boeing 737-800 fly, der har plads til 186 passagerer.Der flyves til Schönefeld-lufthavn, der også skal lægge infrastruktur til den nye storlufthavn.

Berlinr-ruten vil have afgang på mandag, onsdage og fredage fra Aalborg Lufthavn, hvorfor der ugentligt vil blive udbudt 1.116 sæder til salg på ruten.

Muligvis kun sommerrute

“Vi åbner for salget den 23. november med priser fra 249 kroner,“ fortæller presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til CHECK-IN.dk.

Men han understreger, at det samtidig erfor tidligt at vurdere, hvorvidt ruten bliver en helårsrute, da det i høj grad afhænger af den konkrete efterspørgsel i sommertrafikprogrammet.

Når Norwegian åbner ruten i begyndelsen af maj måned vil det formentlig være den eneste direkte rute fra Jylland til Berlin. Tidligere har Sun-Air of Scandinavia forsøgt sig fra Billund til Berlin, men måtte opgive igen.

Norwegian er også aktuel med en rute fra København til Berlin. Selskabet starter op på denne rute den 8. december med i alt fire ugentlige afgange.