Amsterdam Schiphol Airport.

Norwegian åbner langdistancebase i Amsterdam

I løbet af 2017 vil Norwegian etablere langdistanceruter fra Amsterdam-Schiphol lufthavnen, som bliver den syvende langrutebase udenfor Skandinavien.

Norwegian åbner i løbet af 2017 en base for langdistanceflyvninger i Amsterdams Schiphol-lufthavn. Selskabet har endnu ikke meddelt baseåbningen officielt til omverdenen, men det fremgår af et stort jobopslag hos firmaet Rishworth Aviation, der bistår Norwegian med rekrutteringen af piloter.

I opslaget søger Norwegian kaptajner og styrmænd til sine Boeing 787 Dreamliner langdistancefly.

Piloterne skal dels bruges på Norwegians eksisterende langdistancebase i London Gatwick-lufthavnen, samt på tre nye baser i Paris Charles de Gaulle-lufthavnen, Barcelona El Prat-lufthavnen og Amsterdam Schiphol-lufthavnen.

Fire europæiske baser
Norwegian annoncerede tidligere i år, at man vil åbne base i Barcelona. Tidligere i år begyndte selskabet også at flyve fra Paris Charles de Gaulle til flere destinationer i USA tidligere i år. Men det er nyt, at Paris-lufthavnen bliver en egentlig base med besætninger stationeret.

Det samme bliver altså tilfældet i Amsterdam Schiphol og giver Norwegian i alt fire europæiske baser for langdistanceflyvninger mod kun én i dag. Det er London Gatwick, der samme med Fort Lauderdale og New York JFK-lufthavnen i USA samt Bangkok i Thailand har status af base for Norwegians langdistanceoperationer.

Norwegian har mange langdistanceruter til og fra Københavns Lufthavn, Oslo Gardermoen og Stockholm Arlanda. Men ingen af de tre skandinaviske lufthavne er baselufthavne, hvor personale og fly er stationeret.

Base i Argentina
Det er endnu usikkert hvor de kommende Norwegian-piloter kommer til at skulle flyve hen fra Amsterdam Schiphol. Men hvis man ser på ruteudbuddet fra den nyåbnede base i Paris og fra den kommende base i Barcelona, så er et godt bud, at selskabet starter med at åbne 2-4 ruter til USA til destinationer, som Norwegian flyver til i forvejen.

I juli i år startede selskabet flyvninger fra Paris til New York (JFK), Los Angeles (LAX) og Fort Lauderdale (FLL). Og fra sommeren 2017 vil Norwegian flyve mellem Barcelona og henholdsvis New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) og Fort Lauderdale (FLL).

Når baserne i Barcelona og Amsterdam er åbnet næste år, så vil Norwegian have langdistanceflyvninger til USA fra syv europæiske byer. Det vil være København, Stockholm, Oslo, London, Amsterdam, Paris og Barcelona.

Foruden kunne nyhedsbureauet Bloomberg fornylig berette, at Norwegian indenfor de næste 12 måneder forventes at åbne base i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Planen er ifølge Norwegians koncernchef Bjørn Kjos at etablere en egentlig base i Buenos Aires og derfra flyve til Oslo, London, Paris, Madrid og Barcelona. Endnu afventer Norwegian forskellige myndighedsgodkendelser, men det er planen at stationere to Boeing 787 Dreamliner-fly i en af Buenos Aires´ to lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner langrute-base i Spanien

Norwegian åbner langdistanceruter fra Paris