(Foto: Morten Lund Madsen)

Norwegian åbner nye London-ruter

Det norske lavprisflyselskab fortsætter sin europæiske ekspansion, denne gang med fire nye vinterruter fra London Gatwick.

Norwegian har fået foden solidt indenfor i London Gatwick, hvorfra selskabet i dag betjener 41 destioner. I den kommende vinter har selskabet valgt at åbne fire nye ruter til Madeira, La Palma, Grenoble og Salzburg samtidig med, at selskabet har valgt at skrue op for antallet af afgange på flere eksisterende ruter.

Det er kun et år siden, at Gatwick-basen blev stiftet og Norwegian åbnede dengang 12 nye ruter og stationerede tre fly. Det var den første base, hvorfra selskabet etablerede ruter udenfor Norden.

De fire nye ruter åbnes i konkurrence med Thomson Airways, easyJet, British Airways og Monarch Airlines. Ruterne åbnes ved overgangen til vintertrafikprogrammet fra den 28. oktober frem til den 1. november, imens skiruterne til Salzburg og Grenoble i Alperne flyves fra den 13. december.

Otte Gatwick-fly
Igennem det seneste år har Norwegians europæiske ekspansion i høj grad koncentreret sig om selskabets nye base i London Gatwick, der også var den første europæiske lufthavn udenfor Norden til at få en Norwegian langrute.

Flyselskabet har i dag otte Boeing 737-800 fly baseret i lufthavnen og omkring 90 piloter og 200 kabineansatte.

Foruden Gatwick har selskabet også åbnet en række ruter til tyske og polske destinationer fra baserne i Alicante, Malaga, Las Palmas, Tenerife, Barcelona og senest Madrid. De spanske baser har dog også været brugt til at ”vende” en lang række ruter fra Norden om.

I stedet for at flyve med skandinavisk-ansat personale fra baser i Skandinavien som Oslo, Stockholm og København, kan Norwegian fra baserne i Spanien flyve den modsatte vej med personale ombord, som får lavere spanske lønninger. At sænke omkostningerne spiller en stor rolle for Norwegian, der i høj grad bruger billigere billetter som markedsføring af nye og eksisterende ruter.

Her er London Gatwick ingen undtagelse, hvor Norwegian med de nye ruter slår fast, at Gatwick til trods for blandt andre easyJets tilstedeværelse, nyder stor efterspørgsel på flyrejser til lavpris.