Norwegian åbner på Finland

Nu tager Norwegian for alvor et skridt i retning af at blive en kommende pan-nordisk storaktør i luftfarten. Selskabet åbner ruter til Helsinki fra Oslo og Stockholm.

Norwegian meddelte torsdag morgen – kort før kvartalsregnskabets offentliggørelse – at selskabet styrker rutenetværket i Norden. Det sker ved for første gang at åbne flyvninger fra Oslo og Stockholm til Helsinki. Ifølge selskabet er ruterne en del af en ny strategi om atsikre Norwegian en position som en stærk aktør i det nordiske luftfartsmarked.

“Det er en milepæl for vort selskab. Norden er et naturlig satsingsområde for Norwegian. Vioplever, at der erplads til nye aktører til og fra Finland.De nuværende flypriser på disseruter er for høje, og vi har et tilbudhvor både forretningsrejsende og fritidsrejsende vil få valuta for pengene,“ siger administrerende direktør Bjørn Kjosfra Norwegian.

Efter planen vil ruterne til Finland starte på den 29. april fra Oslo-Gardermoen og Stockholm-Arlanda.

Ifølge Norwegian bliver introduktionspriserne 299 NOK fra Oslo og 349 SEK fra Stockholm. Så der er lagt op til hård kamp med Blue1 og SAS på den ene side og Finnair på den anden side.

Norwegianopererer idag ca 220 ruter med hovedvægten på det norske marked, men 40 ruter udgår fra Danmark og 30 ruter fra Sverige.