Rio de Janeiro (Foto: Mario Roberto Durán Ortiz | GNU Free Documentation License 1.2)

Norwegian åbner rute til Brasilien

Fra foråret 2019 bliver det muligt at flyve med Norwegians Dreamlinere direkte fra Europa til den brasilianske millionby Rio de Janeiro.

Det kommer ikke som den store overraskelse, at Norwegian i slutningen af marts næste år kan åbne en direkte rute fra London Gatwick Airport til Rio de Janeiro. Allerede for et par måneder siden kunne Norwegian afsløre, at Singapore-ruten skulle erstattes med en direkte flyforbindelse mellem den britiske hovedstad og Rio de Janeiro.

Første flyvning finder sted søndag den 31. marts 2019, når det nye sommertrafikprogram er trådt i kraft. Her vil Norwegian flyve fire gange om ugen med Boeing 787 Dreamliner kl. 12.00 fra London-Gatwick med ankomst i RIOgaleão International Airport kl. 19.25 Der er gode forbindelser fra København, idet formiddagsflyet kl. 09.50 på hverdage har en perfekt forbindelse til Rio-flyet.

“Rio de Janeiro har været en efterspurgt rute, som vi har stor tiltro til. Det er derfor med glæde, at vi lancerer vores første rute til Brasilien. Vi ser frem til at gøre Sydamerika endnu mere tilgængeligt for europæiske rejsende, og ikke mindst tilbyde brasilianere billige flybilletter til Europa,” siger Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos.

Flere europæiske konkurrenter
Fra London kommer Norwegian til at konkurrere med British Airways, der flyver dagligt fra Heathrow Airport til Rio de Janeiro med Boeing 787-8 Dreamliner.

Der er også direkte flyforbindelser til Rio de Janeiro fra en række store europæiske lufthavne som Amsterdam (KLM), Frankfurt (Lufthansa), Madrid (Iberia), Paris-CDG (Air France), Rom (Alitalia) og Zürich (Edelweiss Air).

Øger til Argentina
Brasilien bliver det andet sydamerikanske land, som Norwegian vil gøre tilgængeligt fra Europa. Den 14. februar i år åbnede Norwegian en rute fra London til Buenos Aires i Argentina. På grund af stor efterspørgsel øges antallet af frekvenser fra fire til syv ugentlige fra den 3. december i år.

I oktober startede Norwegian indenrigsflyvninger i Argentina, og inden årets udgang vil Norwegian betjene seks indenrigsruter fra Buenos Aires til henholdsvis Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta.

 

Relaterede artikler:

Singapore-rute ofres til fordel for Rio de Janeiro

Norwegian bekræfter ruteansøgning til Brasilien

Norwegian kigger på Brasilien